Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A mai naptól új rovattal gazdagodik blogunk: A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva az jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd.

Ebben az első bejegyzésben a húsvéti készülődéshez szeretnék egy kis segítséget nyújtani a következő bájos dekorációs ötletekkel, amelyeket gyermekek segítségével is megvalósíthattok.

122.jpg

 1. Tarajos kedvencek

Az elkészítéshez mindössze kartonpapírra, vékonyabb színes papírra és ragasztóra lesz szükség. A testet érdemes vastag kartonból készíteni, így strapabíróbb lesz, a többi rész készülhet vékonyabb fajtából is. A farktollakhoz vágott papírcsíkokat fel is lehet pöndöríteni, mókás látvány, ahogy harmonikalábak is.

311.jpg

56.jpg

717.jpg

További részletek: krokotak

2. Tojástartó tyúkocskák

Az ötlet nagyon egyszerű, a nyomtatható mintán kívül csak pár csepp ragasztóra és színes ceruzára lesz szükség. A tyúkocskák külleme csupán gyermekünk fantáziáján múlik! 

A papírsablont a képre kattintva tölthetitek le!

13.jpg

24.jpg

Forrás: krokotak

3. Tyúkanyó és kakasuraság tojástartóból

A tojástartó újrahasznosításával kedves kis figurák készíthetők, húsvét táján pedig bőven lesz alapanyag is hozzá! A figurák tetszés szerint festhetők, csak szemet, csőrt és taréjt kell a fejekre ragasztani.

234.jpg

414.jpg

Forrás: krokotak 

Gyermekekkel közös kézműves elfoglaltságokhoz különösen ajánljuk a Pritt Stift ragasztót, amely gyermekeink biztonsága érdeklében oldószermentes, PVC-mentes, ezért számukra megfelelő és biztonságos. Sokoldalúan felhasználható pl. papír, fa, bőr, textil és hungarocell ragasztásához is.

485145_393488750747140_1482005338_n.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!