Összeszedtem még néhány ellenállhatatlan húsvéti ötletet a hajrára. Azért még van pár napotok belehúzni a dekorálásba, én is mindig az utolsó pillanatra hagyom a javát!

1. Quilling, azaz díszítés papírcsíkokkal

 

Ezzel a technikával nagyon látványos díszítéseket lehet létrehozni, dolgozhattok előregyártott, vagy saját kezűleg vágott papírcsíkokkal, amelyekből különféle mintákat alakíthattok ki. Az alap lehet egy sima hungarocelltojás, erre könnyű felragasztani a papírmotívumokat.

Forrás: Flickr

2. Vászonnal borított tojások

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek a tojások szabálytalanul felszabdalt, natúr vászoncsíkokkal lettek beborítva. A virágformákat is ebből alakította ki a készítő. A festés csak utána következett, tetszés szerinti, vidám tavaszi színekkel. Ehhez a legideálisabb az akrilfesték. Vászon helyett dolgozhattok papírcsíkokkal is, de a vászon utánozhatatlan textúrája szinte idekívánkozik a tojásokra.

Forrás: Alisa Burke

3. Tekerés zsineggel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Használattok spárgát, zsineget, színes madzagot, fonalat, mindegy, de némi türelemre szükség lesz. Minden tekerésnél érdemes egy kis ragasztóval megerősíteni a rögzítést.

Forrás: Good Housekeeping

4. Csak pár fűszál

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Műanyag vagy színesre festett hungarocelltojások szolgálhatnak alapul ehhez a rémesen egyszerű dekorációhoz, ezt tényleg az utolsó pillanatban is össze lehet még dobni. És mennyire látványos!

Forrás: Better homes

5. Gyurmázzunk csipkét

  

 

Gyúrhattok házilag só-liszt gyurmát (alaprecept itt), vagy használhattok levegőn száradó modellezőanyagot, ez utóbbi olyan lesz száradás után, akár a kerámia (webáruház, ahol kapható). A kinyújtott modellezőanyagra helyezzetek egy darabka csipkét, a nyújtófával egyengessétek rá, majd húzzátok le. A nyomata rajtamarad az gyurmán vagy modellezőanyagon, ezután már csak a tojásformákat kell  kiszaggatni.

Forrás: Luulla

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!