Naponta gyűlik otthon, tapossuk, gyűjtjük, visszük a hulladékszigetre, ismerős ugye? Azért néhány darabot az otthoni újrahasznosítás jegyében is megtarthatunk, nézzük, mire megyünk vele saját kezűleg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először is, a palackok talpával remekül lehet pecsételni. Öt "szirma" van, ahogy a cseresznyevirágnak is, így adja magát az ötlet, hogy mit nyomdázzunk vele. Így a tavasz küszöbén pedig kifejezetten üdítő látvány egy ilyen virágos falikép, nem?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festővászonra fessetek fel egy ágat. Nem kell különösebben szépnek lennie, a lényeg, hogy maradjon elég hely a virágoknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy sekély tányérra öntsetek egy kevés rózsaszín akrilfestéket. Érdemes sűrűbb, jobb minőségűt választani, szebb lesz a végeredmény. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jöhet a játék!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: alphamom

Elég pár hétig a palackok alját gyűjtögetni (a többi része mehet a szigetre), máris elegendő mennyiség gyűlhet össze egy hangulatos függöny elkészítéséhez.

Az összeállításhoz tetszés/ízlés szerint damilt, drótot vagy szalagot is használhattok. Ne maradjanak ki a buliból a színes palackok sem! Én meg nem mondtam volna elsőre, hogy ez a függöny csúnya PET-palackokból készült, egyszerűen lenyűgöző.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: instructables

Lámpaburát is össze lehet ügyeskedni a kétvágott palackokból, nem tűnik vészesen nehéznek. Látványos, izgalmas darab, tetszik. Viszont ne hagyományos, hanem LED izzót használjatok hozzá, ezek nem csak tízszer hosszabb élettartamúak, hanem a fogyasztásuk is minimális, és nem forrósodnak fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Skasperbauer

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess minket a Pinteresten is.