Két méltán nagyon népszerű technika ötvözéséből vajon mi születhet? A quillingezés, azaz a már-már művészi szintre fejlesztett papírcsíktechnika önmagában is szemet gyönyörködtető látvány, a papírfonás pedig egy igazán egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technika, így adja magát a lehetőség, hogy ötvözzük a gyönyörűt a hasznossal. Megéri? Meg hát!

102415079_Pletenki_iz_gazet_s_yelementami_kvillinga_Masterklass__11_.jpg

A papírfonás hasznosságát nem győzöm hangsúlyozni, hiszen gyakorlatilag ingyen -szemétből- készíthetnünk igényes kivitelű használati tárgyakat. Egyáltalán nem nehéz elsajátítani a fogásokat, ha még nem ismernéd a technikát EBBEN a bejegyzésemben mindent elolvashatsz róla.

102415085_Pletenki_iz_gazet_s_yelementami_kvillinga_Masterklass__17_.jpg

És a quilling? A másik szívem csücske technika.  Az első látásra bonyolultnak tűnő, szerteágazó indamotívumok sokasága rögtön vonzza a tekintetet, látványa a legtöbb kézügyes embert arra ösztönzi, hogy elsajátítsa a technika fogásait. EBBEN a bejegyzésemben megismerkedhetsz a quilling alapjaival.

102415082_Pletenki_iz_gazet_s_yelementami_kvillinga_Masterklass__14_.jpg

És akkor térjünk is a lényegre. Az alap  vastag kartonpapír, amely festve dekupázsolva van (és milyen jól néz így ki!), a lyukakat pedig fúróval is kialakíthatjátok.

102415329_pletenie_iz_gazet_zagibka_kraya_kosichkoy__1_.jpg

102415330_pletenie_iz_gazet_zagibka_kraya_kosichkoy__2_.jpg
A lyukakba illesszük be a papírcsöveket.

102415331_pletenie_iz_gazet_zagibka_kraya_kosichkoy__3_.jpg

Az egész doboz legfontosabb része a gyönyörűen eldolgozott perem.  Azon ritka helyzetek egyike állt elő ezzel a csodaperemmel kapcsolatban, hogy az elkészítését érthetően leírni (szerintem) képtelenség, viszont a fotókon nagyon jól követhető. Tehát szavakkal most nem zavarok össze senkit, sokkal inkább javaslom, hogy kattintsatok az alábbi képre, és kövessétek a sok részletfotót.

1.jpg

A quillingmotívumot nyilván külön készítsük el, és én azt javaslom, hogy ne a hagyományos, vékony quillingcsíkot használjátok erre a célra, mert túl sérülékeny lenne a motívum. Ez esetben egy picit vastagabb papírt ti magatok csíkozzatok fel, majd használjátok ugyanúgy, mint a gyári vékonyat. Erősebb lesz a motívum, ha a végén átlakkozzátok vékony rétegekben. Ezután fonás közben illesszétek a megfelelő helyre. Érdemes univerzális barkácsragasztót használni az illesztéshez, hogy kellően rögzüljön minden.

 102415078_Pletenki_iz_gazet_s_yelementami_kvillinga_Masterklass__10_.jpg

333333333.jpg

Annyit még hozzátennék, hogy egy ilyet mesterművet akkora strapának nem tehetünk ki, mint egy hagyományos papírfonott kosarat, de ékszertartónak, nagyobb méretben pipereholmiknak, apróságoknak épp ideális. Karácsonyi ajándéknak is fantasztikus, én oda-vissza lennék örömömben egy hasonlótól. És még bőven van idő elkészíteni.

Forrás: marietta.ru

További olvasnivalók e témákban:

Quillingformák haladóknak

Napraforgó quillingtechnikával

Juharlevél quillingtechnikával

Trükkök a tökéletes formájú kosarak készítéséhez

Szélek, peremek eldolgozása

Újságpapírból használati tárgyak

Váza papírfonással

Bútor papírfonással

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.