Nem gondolom, hogy bárkinél is hegyekben állnak otthon a rozsdásodó ágyrugók, viszont lenyűgöz ez a fajta újragondolás, hogy sokan még egy ilyen valóban kacatnak tartott tárgyban is meglátják a fantáziát. Hiszen ki őrizgetne efféle lomokat, és minek? Pedig nagyszerű dolog meglátni benne a szépséget, új funkcióval felvértezni, és ismét használatba venni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő életükben például nagyszerű váza lehet belőlük, na persze nem a szó klasszikus értelmében, de szárított vagy papír virágoknak nagyszerű.

Forrás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fényképtartónak is használható, ezek a szépia árnyalatú, ódon fotók jobb helyre nem is kerülhetnének. Rendkívül hangulatos.

Forrás

 

 A funkció itt is hasonló, fényképek, névjegyek vagy üzenetek/emlékeztetők tárolása egyedi módon.

Az ötlet egyébként zseniális: néhány nagyobb, színes gomb hátoldalára ragasszatok erős mágnest, így rögzíthetők a képek és üzenetek a rugóra.

A gombokat akrilfestékkel magatok is lefesthetitek a kívánt színre. Én a rugóhoz persze nem nyúlnék, azt meghagynám eredeti állapotában.

Milyen érdekes, hogy ugyanabból a rozsdás rugóból kiindulva készíthető antik hatású és abszolút trendi, divatos fényképtartó is.   

Forrás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kert. Jó terep, adja magát. Hogyha akad a rugóhoz hasonló állapotú agyagkaspó, az maga a tökély. Egyébként baromi jól néz ki, nekem kifejezetten tetszik.  A mai szolárlámpás-térköves, túl tökéletesre csiszolt kertek között üdítő látvány egy ilyen kis ütött-kopott kompozíció.

Forrás 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsit ipari hatású, mindenesetre hatásos. Hétvégi házba el tudnám képzelni.

Forrás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még mindig fény. A képlet is egyszerű: rugó+befőttes üvegek+teamécses. 

Forrás

 

Ezt pedig egyszerűen nem hagyhatom ki, amikor ilyen bizsergetően közeledik a tavasz. Egy kis húsvéti dekorötlet, kézzel varrt madárka, rugós fészekben. 

Forrás

 

 

Tavaszi koszorú is készülhet rugóból, ami csak így leírva talán nem tűnik annyira fantasztikus ötletnek. De ha a virágokat is újságpapírból készítitek (egy kis teával patinázhatjátok is), és vékony drótból gyárthattok még kisebb rugókat (ceruzára tekeréssel). Így olyan, mintha a kis drótrugók szőlőinda módjára tekerednek a papírvirágok között.

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.