Meseszép, kecses karácsonyfák nemes szövettel borítva, amelyek gyönyörű látványelemei lehetnek az ünnepi dekorációnak. És elkészíteni sem olyan ördögi, lássuk csak, hogyan kell:

 

 Anyagok:

 

Elkészítés:

Az első lépés a kúp elkészítése. Ez megoldható kartonpapírból, vagy műanyag lapból (kisebb fához elég egy írásvetítő fólia is) vagy lámpáskészítéshez kapható fóliából is. Igazán praktikus ötlet (és nem csak ehhez a projekthez), hogyha a kartonból (a teljes szélességében) levágunk egy csíkot. Ezt a csíkot az egyik végénél egy rajzszöggel a karton csúcsához rögzítjük, a másik végébe pedig egy akkora lyukat vágunk, amibe szorosan beleillik egy ceruza vagy filctoll.

 

Ezzel az egyszerűsített körzővel rajzoljuk meg a kúp ívét. 

 

A vonal mentén vágjuk ki a formát. Az alábbi kép szerint be is jelölhetjük előre az illesztések helyét.

 

Most már csak fel kell tekerni a kúpot, és a széle mentén összeragasztani. Ehhez a legpraktikusabb megoldás a kétoldalas ragasztószalag, de használhattok ragasztópisztolyt is.

 

A szövetet az összeállított kúp alapján szabjuk ki. A kúpot fektessük a szövetre, majd az illesztéstől indulva gördítsük rajta végig (amíg újra az illesztéshez érünk), így megkapjuk a szükséges szövet pontos méretét. Jelöljük be némi ráhagyással, és szabjuk ki.

 

A szövetet a legkönnyebben (és az eredmény is így lesz tökéletes) ragasztóspray-vel lehet rögzíteni. Fújjuk be a kúp felét teljes hosszában, majd óvatosan kezdjük el a ragasztást. Ezt a műveletet érdemes fektetve végezni. Ahová szükséges, fújjunk még spray-t. Így haladjunk körbe.

 

Ezután szabadjára engedhetitek a fantáziátokat, mert jöhet a dekorálás. Lehet rá spirálisan zsinórt ragasztani, az aljára bojtokat, gyöngyöket, lóghatnak róla pomponok, kerülhet rá flitter, vagy csillogó girland.

A kúpokat bármekkora méretben készíthetitek, lehet egész pici (pl. asztaldísz), de akár nagyobb is. 

 

 

Lehetnek elegánsak, modernek, romantikus vagy klasszikus stílusúak. Készülhet egy színből több méret, de persze lehet variálni (több méret és szín különböző módon díszítve), nálam ez utóbbi a nyerő.

Forrás: The creativity exchange 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez.