Képzeljétek, az a megtiszteltetés ért, hogy szerepelhetek a Blikk Nők Otthon és Kert magazin e havi, decemberi számában. A Kreatív zóna rovatban kaptam helyet, és vintage stílusú angyalkás karácsonyfadíszeket készíthettek velem. Ide a blogra pedig elhoztam az angyalkák testvérgömbjeit, amelyeket Télapós mintával dekoráltam.

DSCF5911.jpg

Anyagok

(A beszerzési helyért kattintsatok a megnevezésekre!)

Elkészítés

1. A kettényitható medalionból vegyétek ki a belső elválasztó lapot, először ezt fogjuk díszíteni. Sablonként használva rajzolatok egy kört a szalvétára, majd vágjátok ki a motívumot. A szalvétát hagyományos szalvétaragasztóval vagy kétoldalas ragasztófóliával is rögzíthetitek. Én most a fóliás megoldást próbáltam ki. Nagy előnye, hogy nem kell várni a száradással egyetlen percet sem.

2.jpg

01.jpg

2. A szalvétából kivágtam a csipkeszegélyes motívumot, majd ezt is felragasztottam (a mintázata miatt ezt már szalvétaragasztóval). Ezután hó-tollal apró hópelyheket rajzoltam rá. Persze bármilyen, nektek tetsző mintát pöttyözhettek vele. A hó-tollal díszített felület száradás után is domború marad, és ezért 3D-s képek készítéséhez is jól jön.

4.jpg

3. Miután megszáradt a minta (nem muszáj a medalion minkét oldalát szalvétával és hó-tollal díszíteni), egy kis adag műhavat kanalaztam az műanyag héjakba. Ebbe hinthettek még csillámport vagy szórhattok bele apró pomponokat is. Először csak az egyik héjba tegyetek havat, erre illesszétek rá az elválasztólapot, majd következhet a másik héj is. 

5.jpg

6.jpg

7.jpg

4. A kész medalion pereme is díszíthető. Ajándékozáskor a csomagolásokról én mindig elteszem a kisebb nagyobb szalagokat, hiszen később még jól jöhetnek. Ebben az esetben is, mert csak egy-egy kis darabra lesz szükség. Először körberagasztottam a medál peremét kétoldalas ragasztószalaggal (ez duplán praktikus megoldás, mert nem csak a szalag rögzítését könnyíti meg, hanem a medált is fixen lezárja, így még véletlenül sem fog kinyílni és szétszóródni a tartalma). A ragasztószalag hátsó peremére rögzítettem egy kis csipkeszalagot, majd a többi részére bordó bársonyszalagot tettem. A tetejére pedig egy kis masni került.

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Variációk a díszítésre:

DSCF5910.jpg

Ennek az angyalkamintás gömbnek az elkészítését pedig megtaláljátok a Blikk Nők Otthon & Kert magazin decemberi számában:

latvany_02.JPG

Ajtódíszre és karácsonyfára is függeszthetitek őket!

latvany_01.JPG

Az alapanyagokat beszerezhetitek a Színes Ötletek webáruházban!

További karácsonyi témájú blogbejegyzések:

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!