Miért költenél vagyonokat évről évre az épp aktuális trendeknek megfelelő, divatos papucsokra, nyári cipellőkre? Egy kis kreativitással magad is készíthetsz igazán egyedi és stílusos lábbelit, méghozzá otthon is hozzáférhető anyagokból, maradékokból, gyöngyszemekből stb.

1. Romantikus, gyöngyös

052012-beaded-flip-flops-feature01.jpg

Évek óta nem megy ki a divatból a flip-flop, más néven vietnami, tanga vagy  lábujjközös papucs. Valóban kényelmes és könnyű viselet, én is nagy rajongója vagyok, számos darabot felhalmoztam már az évek során. Egy teljesen puritán, 1000 Ft-os strandpapucsból is varázsolhattok elegáns, nőcis darabot, méghozzá néhány igen egyszerű lépésben. (lásd a fenti képsort). Szép teklagyöngyök, ragasztópisztoly és keskeny szalag szükséges hozzá.

Részletes magyar leírást is találtok hozzá az Instant Life oldalán.

2. Tollas, borzas jószág

photo1.jpg

Tollas, de csak első ránézésre, mert igazából színes szalagdarabokra lesz szükség. A szalagok lehetnek azonos de akár eltérő méretűek és színűek is. Egyszerűen csak csomózzátok rá a pántokra tetszés szerinti hosszúságban.

flipflops3.png

Ugyanezt a technikát alkalmazhatjátok színes rongycsíkokkal is. 

3. Elegáns fekete

ff3.jpg

Egy újabb filléres megoldás, amely öt perc alatt kivitelezhető. A szalagot ragaszd fel a papucsra, s amíg szárad, összeállíthatod az organzavirágot is.

4. Színes csigák

 

5932951686_e3d3794315.jpg

Nagyonszínes, nagyonvidám, fagyizós, sétálós délutánokra tökéletes. Pár centi színes rongycsíkot hosszában sodorj meg, majd kezd el csigába feltekerni. Helyenként erősítsd meg ragasztópisztollyal is. Végül ragaszd a papucsodra. 

5. Rockeres, fesztiválozós

flip-flop-diy.jpg

Kicsit macerásabb az elkészítése, de néhány lépést le is egyszerűsíthettek. Szegecseket le lehet szedni a már hiányos övekről (nekem van vagy három ilyen övem), vagy ha elég vékony az öv, egy az egyben fel is használhatjátok. A régi, szekrény mélyén porosodó táskákról is kincseket lehet még leszedni, fogadni merek!

Források a képekre kattintva!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!