Közeleg március 15-e, ennek alkalmából gyűjtöttem néhány különleges, papírból készíthető kokárdát. Szeretettel ajánlom pedagógusok, tanítók, óvónők figyelmébe is!

1. változat

Vágjatok ki piros papírból 8 db 4×4 cm-es négyzetet, fehér papírból 8 db 3,5×3,5 cm-es négyzetet, és zöld papírból 8 db 3×3 cm-es négyzetet. Mindegyiket hajtsátok össze a következőképpen: Hajtsátok félbe az átlónál (mintha szalvétát hajtogatnátok), majd hajtsátok ki. Két csücskét hajtsátok be középre az átlóhoz. (A fotón a kokárda alatt láttok egy piros darabot meghajtva. Az összeset ilyenre kell hajtogatni.) Majd fogjatok egy piros meghajtogatott darabot, és a hajtókába csúsztassatok bele egy fehéret, ebbe pedig egy zöldet. Az összeset illesszétek össze így. Végül vastagabb papírból vágjatok ki egy kis négyzetet (kb. 6×6 cm-es), és ragasztgassátok rá a “szirmokat” körbe.

A kép és a szöveg forrása: mindennapraegyjatek

2. változat

Forrás a képre kattintva

Elkészítés


A Cser Kiadó engedélyével

H.Vass Ildikó modellje Horváth Dániel alapformájából

További kokárdás ötletek a blogon:

Kreatív kokárdák különleges anyagokból

Gyöngyből fűzött kokárda lépésről lépésre

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.