Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal egy nagyon bájos őszi ötletet mutatunk nektek. Egyetlen cipősdobozban igazi kis erdei világot teremthetünk, esténként egy forró kakaó mellett kedves mesét is szőhetünk köré.

Szükségünk lesz:

  • Egy régi cipősdobozra vagy kartondobozra
  • Mindenféle őszi termésre, legjobb, ha közösen gyűjtjük (gesztenye, makk, dísztök, bogyók, levelek, moha,örökzöld ágacskák tsb.)
  • Ragasztópisztoly
  • Vatta

Elkészítés

A termésekből (gesztenye, makk, dió, mogyoró) szinte bármilyen figurát, állatot készíthetünk, amihez csak kedvünk van. Festéssel (tempera, akrilfesték) még élethűbbé tehetjük őket. Az erdőt a levelekből, mohákből, apró bogyókból varázsolhatjuk valóságossá. Az égre vattából bárányfelhőket is ragaszthatunk.

Az egészben a legjobb, hogy többféle verzió is készülhet, később pedig kreatív módon a kis erdőnk köré építhetünk az esti mesét is. Kedves történekkel színesíthetjük gyermekünk fantáziavilágát, miközben az erdő állataival, jellemző növényeivel is játékosan megismerkedhet.

Forrás: krokotak

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub !

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n

Hallottátok már a legújabb pályázatunk hírét? Nézzétek, a részletekért pedig kattintsatok a képre!