Egy kevés maradék anyagból ( vagy régi pólóból) és egy darab kötélből mutatós kis kosárkát készíthettek, máris mutatom, hogyan!

169.jpg

Anyagok

  • Maradék textilanyag vagy régi póló
  • Vastagabb kötél (tudom, hogy aranyárban van, így ha nincs fölösleg belőle otthon, újságpapírból is sodorhattok papírzsinórt, a célnak tökéletesen megfelel)
  • Tű, cérna

Elkészítés

Az anyagot vágjátok fel néhány (8-9) centi széles csíkokra. A csíkok végét varrjátok egymáshoz, hogy egy egybefüggő szál legyen belőle. A kötél hossza nyilván a kosár méretétől függ, előtte érdemes nagyjából lepróbálni, hogy mennyi az annyi.

245.jpg

Ezzel a csíkkal kell bevonni a kötelet a képen látható módon. Én egy kicsit spórolósabban bánnék az anyaggal, nem muszáj ennyire sűrűn tekerni, de azért mindenképpen fontos, hogy legalább 3-4 centi legyen az átfedés, mert amikor kosárkává formázzuk, kilátszódhat a kötél. A tekerés pedig jó szoros legyen, mert így lesz megfelelő tartása.

324.jpg

Most más nincs más hátra, mint összeállítani a kosarat. Csigaalakban tekerjétek fel a textillel bevont kötelet, úgy hogy az érintkező oldalak mentén varrjátok össze (a belső részén). Nem kell nagyon sűrűn öltögetni, érezni fogjátok, mennyit igényel a megfelelő tartás érdekében.

419.jpg
Az ötlet itt is ugyanaz, csupán más a színösszeállítás!

tutorial 3-12-09.jpg

Forrás: krokotak.com, Moda Bake Shop

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.