Böngészés közben egy olyan különleges oldalra bukkantam, ahol többek között natúrszappanok és -kozmetikumok készítését, keverését tanulhatjátok meg. Aki ismer, már jól tudja, hogy az újrahasznosítás és a környezetvédelem szívügyem, ezért is ajánlom nektek ezeket a foglalkozásokat. Az eredmények roppant csábítók, nézzétek csak a képet: 

 

Miért is jó a házilag készített szappan?

"Csak növényi eredetű olajokat, színezékeket (fűszerek, szárított virágok) és illatokat (100% illóolajokat) használunk.
A készülő szappanunkban összetevői között szerepel az olívaolaj, mely rengeteg vitamint (E, A, D, F, K) és aromás vegyületet tartalmaz.

Antioxidáns, antiszeptikus hatású, nyugtatja a bőrt.

További hozzávaló a bőrvédő, hidegen sajtolt napraforgóolaj és a habzó kókuszvaj."

A foglalkozás végeztével pedig már otthon is képesek lesztek elkészíteni a saját szappanotokat, illetve saját recepteket összeállítani. 

 

A kozmetikumkeverős foglakozás témái pedig:

  • tusolás alatt/után használandó testápoló tömböt (masszázs tömb),
  • ajakírt (vagy szájrúzst természetes színanyagokkal),
  • dezodor stiftet,
  • házi fogkrémet,
  • speciális krémekként: körömvirág krémet és izomfájdalmakra való krémet (amolyan tigrisbalzsam),
  • tigrisbalzsamot

Ezek mellett szoktak tartani sajtkészítéses foglalkozást és ruhacserés alkalmakat is. Ez utóbbi abból áll, hogy a megunt, de még hordható ruháitokat lehet csereberélni, egy ilyenre tuti benevezek egyszer. A megmaradt ruhák sem vesznek kárba, rászorulók kapják meg, vagy újrahasznosítják. Szóval mindenképpen jó célt szolgál!

Ha fontos neked is a környezetvédelem és az újrahasznosítás, ha szereted a natúrkozmetikumokat, és szeretnéd magad készíteni, látogasd meg a Messzelátó Egyesület oldalát.