Újra nálunk a nagy port kavaró, de méltán világhírű The Human Body című kiállítás, amely testünk csodáit mutatja be - plasztikus formában. A kiállítás 2012. február 24-én nyílik a belváros szívében a Váci 1 Üzletházban (Váci utca – Vörösmarty tér sarok) a volt Budapesti Értéktőzsde épületében. 

Ez a kiállítás a hírével ellentétben nem elborzasztani akar, vagy szenzációt kelteni. Sokkal inkább az embert akarja bemutatni, magának az embernek, megdöntve számos tévhitet, hangsúlyozva több fontos tudnivalót. Egyszer úgy istenigazából, nézzünk magunkba! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új látványosságokkal gazdagított The Human Body kiállítás több mint 150, különleges eljárással preparált emberi testet illetve testrészt mutat be, és mindössze 3 hónapon keresztül, május 27-ig látható.

A program életre szóló élményt jelent és a tapasztalatok szerint komoly életmód váltásra ösztönöz. Végigjárva a 9 galériát képet kapunk az emberi test felépítéséről, működéséről és arról is, milyen rombolást végezhetnek a káros szenvedélyek.

Hogyan készülnek a kiállított testek?

A kiállítás létrehozásához használt technika a plasztináció. Lényege, hogy az emberi szöveteket alkotó sejteket folyékony szilikonnal töltik fel, így a szövetek megőrzik eredeti rugalmasságukat és állagukat. Ezáltal lehetőség nyílik a test minden egyes alkotóelemét – a csontokat, izmokat, idegeket, véredényeket és szerveket – valósághű állapotban bemutatni. Ez hosszú, aprólékos munkát igénylő folyamat, egyes teljes alakos kiállított preparátumok elkészítése évekbe telik. Az eljárás során a testekkel, testrészekkel a szakemberek maximális figyelemmel, óvatossággal és tisztelettel bánnak.
 

 

Minden ember számára létkérdés, hogy pontosan ismerje saját testének működését. Nem árt tudni, mi történik bennünk, ha futunk, ha koplalunk, ha tornászunk, ha rendszertelenül eszünk vagy éppenséggel degeszre tömjük a bendőnket és vajon hogy fest tüdőnk néhány évnyi aktív dohányzás után…? Ahogy feltárul előttünk a testünk, úgy kapunk választ már meglévő kérdéseinkre illetve fogalmazódnak meg bennünk újabbak fájdalmainkkal, betegségeinkkel vagy egyszerűen életfunkcióinkkal kapcsolatban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiállítás mindenkinek szól kortól, nemtől, érdeklődési körtől függetlenül…
A világon mindenhol – nem volt ez másképp néhány éve Magyarországon sem – iskolai csoportok alkotják a látogatók jórészét. A látottak, hallottak könnyen beépíthetők a tananyagba mind kisiskolások, mind felsőbb osztályba járó diákok számára.

Általános információk

Jegyek kaphatók Budapesten és országszerte elővételben a Ticket Express és az Eventim hálózatának irodáiban. Az elővételben megváltott jegyek pontos időpontra szólnak, amelyekkel sorbanállás nélkül lehet bejutni. A csoportos kedvezmények igénybevételéhez előzetes bejelentés szükséges, a látogatás előtt legalább 24 órával.


Jegyek a helyszínen is vásárolhatók (Kultúra utalvánnyal és üdülési csekkel is.)
A kiállításra működik az e-ticket szolgáltatás, az elővételben hitelkártyával vásárolt jegyet otthon is ki lehet nyomtatni.

Jegyek kaphatók a Ticket Express jegyirodákban és az Eventim hálózatában.

A kiállítás szervezője:
BonArt Kft.
Tel.: +36 1 801-1021
Fax: +36 1 802-1888

www.thehumanbody.hu

 
Bejelentkezés iskolai csoportoknak: 06 1 802 1800  csoport@mmconcerts.hu

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le!