A só-liszt gyurmázás sokkal több lehetőséget rejt, mint amire óvodáskorunkból emlékezhetünk. Ajánlom nektek is, mert egyrészt pillanatok alatt össze lehet dobni házilag, másrészt egészen komoly, "felnőttes" dolgokat is ki lehet belőle hozni, én egyre jobban szeretem! Eljött az ideje, hogy  megdézsmáljuk a gyerkőcök készletét!

1111.jpg

Az alaprecept igazán egyszerű, fél pohár só, fél pohár víz, és egy pohár liszt (természetesen a mennyiségek arányosan növelhetők). Ehhez lehet még adagolni 1-2 evőkanál olívaolajat (ettől kevésbé morzsolódik), de valahol olvastam, hogy glicerint is lehet olaj helyett használni.

A kész gyurmát amellett hogy sokféle módon formázhatjátok, nyomdázással is lehet díszíteni. Aztán jöhetnek a sütiszaggatók (a homokozóból is be lehet hozni néhányat), essetek neki bátran! Száradás után lakkozni is lehet, úgy tartósabb, a kész remekművek felfűzve medálok is lehetnek, de ajándékkísérőnek sem utolsók.

659.jpg

Forrás a képre kattintva!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.