Az ősz a meleg, símogató színek évszaka, ezt azt hiszem, megszavazhatjuk. Talán nem is véletlen, hogy nekem ilyenkor van a leginkább kedvem az évszakhoz illő dekorációk készítéséhez. A természetes csodás színei, illatai szinte könyörögnek, hogy csempésszek belőlük a lakásba is. Ez az őszszínű tál is ilyesmi, még akkor is, ha nem valódi falévélből készült.

diy-autumn-leaf-bowl-HelloLucky2.jpg

Szükséges anyagok:

  • Decoupage ragasztó
  • Ecset (szivacsos vagy hagyományos)
  • Lufi
  • Tál (amibe belefér a lufi)
  • Műlevelek 

Elkészítés:

Tudom, hogy sokan idegenkednek a művirágoktól (estünkben műlevelektől), higgyétek el, nekem sem a szívem csücske az ilyesmi. Viszont ebben az esetben egy funkcionális holmi készül belőle, ami ráadásul piszok jól is néz ki, szóval így már megbocsátható, ugye?

Fontos:

Ilyenkor sok helyen (OneEurós bolt, 100 Ft-os bolt, hobbibolt) vásárolhattok műlevelet, a választásnál azonban figyeljetek arra, hogy ne műanyagból, hanem valamilyen textilből legyen, és lehetőleg ne legyen túl vastag. A műanyag levelek erre a célra nem jók, túl vastagok (és nem is túl szépek) és nem fogja meg a ragasztó.

Ha levelek füzéren vannak, akkor le kell bontani róla, és a kis műanyag szárakat is vágjátok le.

diy-leaf-bowls4.jpg

A felfújt lufit állítsátok bele egy tálba. Kenjétek át alaposan ragasztóval.

leaf-bowls (1).jpg

Ezután már jöhetnek a levelek is. Egyesével, alaposan átkenve ragasztóval.

diy-leaf-bowls31 (1).jpg

Nagyjából a lufi negyedéig érjen a levélborítás. Az utolsó levelek elhelyezésénél különösen figyeljetek, hiszen ezekből lesz a tál pereme!

diy-leaf-bowls51.jpg

Száradásig hagyjátok békén. De amikor már száraz, lassan leereszthetitek a lufit. Előfordulhat, hogy itt-ott odaragad a lufi, de óvatosan le lehet választani. Működik a technika.

diy-autumn-leaf-bowls1.jpg

Tárolhattok benne kütyüréket (kulcs, aprópénz stb), de én leginkább illatozó poutpurrit tennék bele. Finom narancsos-fahéjasat... 

Forrás: Hello! Lucky

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!