Ahogy nálam is, úgy biztosan nálatok is akad otthon néhány régi teáscsésze, amelyek talán egy-egy készlet utolsó darabjai, mégsem szívesen váltok meg tőlük. Nekem olyan is van, amelyik egyszerűen hazajött velem a bolhapiacról, nem tehettem mást, olyan szép a színe és a mintája. Hogyha már eredeti funkciójában nem is használjuk őket, sok másra még jók lehetnek. 

Óra

Az egésznek az alapja egy különleges formájúra szabott falemez, de persze egy klasszikus körforma is megteszi. Óraszerkezet, erős ragasztó és 12 teáscsésze szükséges még hozzá. Így nem csupán egy különlegesen egyedi, hanem egy igazán elegáns darabbal lesztek gazdagabbak.

Forrás: craftzine

Gyertyák

 

 Előnyben van az, aki gondosan összegyűjti a megmaradt gyertyacsonkokat, hiszen ezeket is újra lehet hasznosítani. Vízfürdőben felolvasztva lehet is önteni az új gyertyákat a csészékbe (a színeket keverhetitek is). Natúr, gyertyaöntéshez való viaszlencsét is vásárolhattok, ezt olvasztáskor színezhetitek és illatosíthatjátok is. Kezdőknek érdemes talpas kanócot használni, mert sokkal könnyebb bánni vele. 

Forrás: hobbycraft és photobucket

Madáretető

Egy farúdra ragasztva vagy csavarozva mesebeli madáretetőt is készíthettek.

Forrás: intimate wedding

Ékszertartó

Mennyivel szebb, ha nem csak besöpörjük a fiókba a bizsugyűjteményünket? a csészék pereme remek hely a fülbevalók átlátható tárolására.

Forrás: pinterest

Lámpák

 

Ahogy látjátok, a választék igen sokféle, csupán fantázia kérdése. Csillár, lámpabura vagy állólámpa is lehet a rendelkezésre álló csészék számától függően.

Forrás: sunsetgurl, webecoist, thriftress, CL

Virágcserepek, minivázák

 

 

Virágcserépként használva csak kis vízigényű növényeket (pl. kaktuszt) ültessetek bele hosszabb időre, mert a pangó víz legyilkolja a virágokat. 

Alkalmi minivázaként viszont tökéletesen funkcionálnak, egy kerti bulin vagy összejövetelen látványos dekorációkat készíthettek belőlük. 

Forrás: brabourne farm

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!