Kedves Olvasóim! Talán már tudjátok, de ha nem, akkor most elárulom, hogy a hazai DIY bloggerek egyik meghatározó alakjának, Varga Juditnak a közelmúltban két kis könyve is megjelent a Színes Ötletek könyvsorozatban. Ennek kapcsán összefutottunk a Cser Kiadóban, hisz a könyvecskéit én lektoráltam, és egy kis meglepivel készültünk Nektek. Judit ugyanis betekintést engedett a Zseníliadrót figurák című könyvének kulisszái mögé, gyertek, leskelődjetek velem, innentől az övé a szó. - Eszter (krealbogger)

 Gyakran kérdezik tőlem, hogy azok a dolgok, amik kikerülnek a kezem közül a saját fantáziám szülöttei, vagy innen-onnan gyűjtögetem össze az ötleteket? Azok az emberek, akik valamilyen módon fogékonyak a színek, formák, anyagok világára, folyton nyitott szemmel járnak, és az agyuk rejtett szegmensében akaratlanul vagy akár tudatosan is tárolják a vizuális információkat. Amikor ötletelnek, alkotnak ezek a korábban látott, érzékelt dolgok adják az inspirációt.

 Amikor a zseníliadrót figurákat elkezdtem tervezni, napokig csak szemeztem a sok, szép, színes, bolyhos dróttal, időnként a kezembe vettem, hajlítgattam őket, kísérletezgettem velük.


 

Korábbi munkáim során már készítettem állatfigurákat más-más alapanyagokból (cserép, filc, hungarocell stb.), ezekből merítettem néhány ötletet, amelyeket továbbgondoltam, átformáltam és újakkal bővítettem.

 

A zseníliadrótokhoz kerestem egyéb anyagokat is, melyekkel a megvalósítási lehetőségek megnőttek és a végeredmény is érdekesebb, színesebb lett. Így variáltam a drótot különböző méretű pomponokkal, színes tollakkal, mintás szalagokkal vagy filcanyaggal. Ahogy teltek a napok, sorban gyülekeztek a kis állatok az asztalon, öröm volt így dolgozni!

 

 

Igazából nem is tudom megmondani, melyik a számomra legkedvesebb figura, mindnek megvan a maga bája...

 

Szerző: 

Varga Judit

blog.juditu.hu

 

 

Judit két megjelent kötete: