Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Meseszép pünkösdi rózsák szaténból

Arra még várni kell egy kicsit, hogy a kertünkben is virágba boruljanak, azonban az ötlettel nem bírok várni. Varázsoljátok ti is az otthonotokba a májusi kertek királynőjét, tündököljenek mindenhol bazsarózsák!

0
Tovább

Hétvégi idill: illatos csokrok, virágzó díszítések kreatívan

Megint hétvége van, és én megint a kertben kötöttem ki. A kötelező tennivalók elvégzése mellett mindig szakítok időt csodálni a tavaszt, a természet újjászületését, érezni az illatát, hallgatni a minden rezdülését, hiszen olyan jó álldogálni a szélben vagy a napsütésben... Figyelni a madarakat, a rügyeket, a bimbókat, a harmatot. Ilyenkor részévé válok az egésznek egy picit. Mesés. Csempésszünk be belőle egy darabkát az otthonunkba is.

Ehhez kerestem illatozó csokrokat gyönyörű virágokból, persze ötletesen, kreatívan megoldva.

0
Tovább

Csináld magad: Levélmintás kerti járda

Kíváncsiak vagytok hogyan lesz ebből a méretes rebarbaralevéből kerti járda?

0
Tovább

Virágos díszpárna

Gyönyörűséges, virágos, vidám, tavaszi. Nem is nehéz nehéz elkészíteni, de eléggé időigényes, így a türelmesebb olvasóimnak inkább ajánlom.

0
Tovább

Csináld magad: Kerti virágtartó állvány

Egy vidám barkácsötlet a hosszú hétvégére, lépésről lépésre, fázisfotókkal.

0
Tovább

A nagy tojástartó kakas

Idei utolsó húsvéti inspirációm következik, egyben ez az én személyes kedvencem is. A színeit tekintve talán kicsit túl olasz, túl latin, de mégis imádom. Nézzük akkor, hogyan készítsünk tojástartóból egy óriási kakast.

0
Tovább

Üvegek újrahasznosítva

Sokszor már csakazértse viszem el a szebb formájú befőttes- és egyéb üvegeimet még a szelektív hulladékgyűjtőbe sem, egyszerűen sajnálom eldobni. Az üveg, mégiscsak üveg, még ha gyártósorról is került hozzám, azért mégsem konzervdoboz. Fénykorukban aranyló olívaolaj, zamatos méz, vagy éppen ízletes savanyúság volt bennük, csoda hogy már a konyhában a szívemhez nőttek? Más helyet foglalnak el a ranglistámon. Kellenek. Majd egyszer valamire. De mire is?

Pompázatos kerti vázákhoz:

via

0
Tovább

Varázslatos üvegek

 Ez egyszerűen zseniális, nem találok szavakat. Megláttam, és csak ennyit tudtam mondani, énisénisénis... szeretnék ilyet. Vasárnap délután van, szóval ma már nem veszek világító festéket hozzá, de legalább tudom, hogy a sok éve gyűjtögetett befőttes üvegek egy részét mire fogom használni.

 

Tehát, szeretnétek ti is varázsolni?

Néhány dologra lesz szükség csupán:

 

 

Az egész művelet valójában nem bonyolult, sőt! A kitisztított, szárazra törölt üveg belsejét pöttyözzétek ki minél sűrűbben. A festéket, vagy a világító adalékot előtte alaposan keverjétek fel! Ennyi. Száradás után töltsétek fel fénnyel, azaz állítsátok egy lámpa alá, vagy tegyétek ki a napra. És utána...wáóóóóóó!

 

Az ötletet Panka oldalán találtam, érdemes elolvasni az ő leírását is, nála még több részletet és fotót találtok. Meg sok más szépséget és kreatívságot is.

Én még annyit tennék hozzá, hogy teraszra hangulatvilágítás vagy kocsibeálló mentén szegély is lehet belőle, de persze a gyerekeknek ebbe zárhatjuk a tündérfényt is. 

A sötétben világító adalékanyag használatáról:

38192000.jpgFelvihető önmagában vagy világos akrilfestékkel, festéksűrítővel vagy lakkal 1 : 1 arányban összekeverve.

A legjobb hatást úgy érjük el, ha magában visszük fel, világos felületre. Ilyenkor minél vastagabban, akár több rétegben vigyük fel, hogy elérjük a kívánt hatást.

Üres flakonba töltve könnyen pöttyözhetünk a sűrű masszával vagy húzhatunk vele csíkokat stb. Ecsettel is felvihető. Az eszközök vízzel tisztíthatók. 
Származási hely: USA 

Az ötlet forrása: PANKAWITHLOVE

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Húsvéti tojásbukszusok

Rajongok a formára nyírt dísznövényekért, ilyenkor tavasszal gyakran eljátszom a gondolattal, hogy egyszer talán én is elkezdtek nevelni és metszeni egy puszpángbokrot. Ez eddig persze megmaradt a gondolat szintjén, de nem kizárt, hogy egyszer elég türelmem lesz hozzá. Viszont a kertművelés ezen ágát ügyesen átültethetjük a húsvéti dekorációk készítésének világába is.

0
Tovább

Húsvéti tojásfüzér

Cérnatekerős megoldás áttört, muris tojások készítéséhez. Ha szerettek kutyulni (kutyulni jó!), próbáljátok ki, én pár éve készítettem hasonlót (csak azok karácsonyi gömbök voltak) egy csajos, kidumálós, dekorálós hétvégén, és remek kikapcsolódás volt.

0
Tovább

Lélegzetelállító ötletek PET-palack újrahasznosítására

Naponta gyűlik otthon, tapossuk, gyűjtjük, visszük a hulladékszigetre, ismerős ugye? Azért néhány darabot az otthoni újrahasznosítás jegyében is megtarthatunk, nézzük, mire megyünk vele saját kezűleg!

0
Tovább

Nőnapi igen/nem: ajándékötletek klasszikus stílusban

Manapság talán ódivatú ötlet a virágok szimbolikájáról írni, hiszen ma már a virágkötészetet és a virágváráslást sem kötik olyan szigorú szabályok, mint néhány évtizede. Azt sem tudom, hogy hány úriember olvashatja a blogot, de talán így a nőnapi roham előtt hasznos lehet néhány klasszikus elvet feleleveníteni. Fiúk, urak, láttassátok meg a szándékot is az ajándék mögött!

summer-rose-bouquet_lg.jpg

0
Tovább

Szív küldi szívnek...

Nagyon giccses lett a cím? Nem tehetek róla, engem egyszerűen beszippantott a romantika, és nem tudok ellenállni az ilyen cuki ötleteknek...

0
Tovább

A tökéletes masni titka

Ti tudtok olyan masnit kötni, ami egy mozdulattal lágyan leomlik a dobozról, és mindemellett tökéletesen komponált, arányos, guszta és kecses? Én nem. De megtaláltam, hogyan kell csinálni!

0
Tovább

Karácsonyi ajándékötletek - tündérfenyő

Ajándéknak szántam, de lehet, hogy a mi asztaldíszünk marad ez a tündérfenyő (így neveztem el), annyira beleszerettem készítés közben.

0
Tovább

Stílusos ötletek ajándékcsomagoláshoz

Vajon eleve egymásnak van rendelve a jellegtelen nátronpapír és páratlan szépségű selyemvirág? A válasz egyszerű, IGEN!

0
Tovább

Tökbuli

Bebizonyosodott, amit úgyis sejtettem tegnap. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a tökök beszerzését. Nem lehetetlen, de nem is túl kellemes. Fél napos bicajozás a városban (felváltva az emberemmel), és hurrá, van is három használható példány a konyhaasztalon.

Akkor vágjunk is bele!

0
Tovább

Különleges dekorációk tökből

Kitaláltátok már, milyen dekorációval készültök Halloweenra? Nekem már szépen körvonalazódik a tervem, csak még tököt nem volt időm beszerezni. Úgyhogy drukkoljatok, hogy holnap még sikerüljön kifognom egy last minute akciót a szupermarketben, és legyen készleten legalább kettő nem túlságosan elrohadt tököcske (ma a zöldségesnél már csak ilyen példányokkal találkoztam). Addig is, gyűjtöttem pár ötletes, vidám variációt inspirációképpen. Nektek melyik jön be leginkább?

0
Tovább

Sünicsalád flitterekből

A flitterek közkedvelt díszítőelemek. Széles színskálában kaphatók, csillogók, és könnyű velük dolgozni. Általában ruhaneműk, táskák, kalapok stb. díszítéséhez használják. Sokoldalú felhasználhatóságukat az is tükrözi, hogy akár kedves figurákat is készíthettek belőlük egy egészen egyszerű technika segítségével.

0
Tovább

Kreatív ötletek tanévkezdésre

Hamarosan itt a tanévkezdés.

Gyermekeinknek sokféle ragasztóra lehet szükségük az iskolában, de vajon melyiket válasszuk, mi mire alkalmas, melyik ragasztó biztonságos gyermekeink számára?

Ebben segít most a Pritt!

A Pritt 1969-ban hozta forgalomba első ragasztóstiftjét. Az azóta eltelt évtizedekben számos izgalmas, új terméket kínál a család minden tagjának, amelyekkel a ragasztás tiszta és kényelmes - legyen szó iskoláról, munkahelyről vagy éppen kreatív szabadidőről! Ezek közül mutatunk be most hármat olvasóinknak!

0
Tovább

Karcsúsító édességek bikiniszezonra

Habos, krémes, édes kalóriabombák, mégsem hizlalnak! Létezik ilyen egyáltalán? Megtaláltam a nyár legtutibb süteményeit, filcanyag, tű és cérna legyen kéznél!

0
Tovább

Tavaszi képsorozat szalvétatechnikával

Tegnap egyik olvasóm elküldte nekem legújabb alkotásának képeit néhány kedves sor kíséretében. Annyira felvidított, hogy úgy döntöttem megosztom veletek is.

Íme, Tigerlily tavaszi képsorozata:

0
Tovább

Szalvétatechnika a fürdőszobában

A fésűtartó dézsámmal pont úgy jártam, mint a fakanáltartókkal. Egyszer csak túl sokan lettek benne és kellett egy másik is.

0
Tovább

És amit még rejt az a bizonyos francia budoár...

Jövendőbeli gardróbom jelentős részét fogják elfoglalni a táskáim. Többen vannak, mint a cipőim, még akkor is, ha az utóbbiakat nem párban, hanem darabra számolom...Táskamánia a köbön, ez van. És akkor még itt vannak ezek a pompás kis antik darabok, hova lennék nélkülük?

0
Tovább

Finom, nőies lakásdíszek - képek egy francia budoárból

Jó lenne egy saját gardrób, egy kis szoba, telepolcozva, bevilágítva, tükrökkel, ahogy kell. Amíg várom, hogy elkészüljön, az oda szánt képeim addig a ruhásszekrényem ajtajának belső felét díszítik.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek