Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Óralapos éjjeliszekrény 

Imádom az ilyen típusú bútorátalakításokat. Egy egyszerű, kopottas, hokedliszerű asztalkából különlegesen egyedi, új bútordarab született. Elég egy jó ötlet, egy pici barkácstudás és festék, s már neki is állhatunk!

bútorfestés DIY

0
Tovább

Csináld magad: palást karácsonyfatalphoz

A gyönyörűen fedíszített karácsonyfa ünnepi fényét tovább emeli egy elegáns palást. Azon túl, hogy szemet gyönyörködtető látvány, jó szolgálatot tesz az idővel potyogó tűlevelek összegyűjtésénél.

karácsony DIY csináld magad palást varrás karácsonyfa palást

1
Tovább

Csináld magad: grincsfa avagy manósipka

Grincsfa, manósipka vagy manófa bárhogyan is nevezzük, az ünnepi időszak egyik legbohókásabb, kurkorodó végű dekorációjáról van szó. Ezt az örökzöldekből álló stilizált karácsonyfát akár mi magunk elkészíthetjük otthon, mutatom is, hogyan!

karácsony grincsfa manófa DIY

1
Tovább

Adventi koszorúk - második felvonás

Idén már bemutattam nektek az éves adventi koszorús gyűjteményemet, de azóta is jobbnál jobb ötletekbe botlok böngészés közben. Mivel láthatóan a legnépszerűbb adventi témakörről van szó, készítettem nektek egy második válogatást is. Tartsatok, inspirálódjatok velem ma is!

advent adventi koszorú karácsony tél DIY csináld magad

0
Tovább

Kristálycsillár fillérekből

Bár kifejezetten taszítanak, otthonom nemélyik helyiségében a mai napig ufó-lámpa fantázianévre keresztelt burák gondoskodnak a világításról. Utálom, de akkoriban kompromisszumos megoldásnak megfeleltek. A praktikus barkácsötletekért, az értelmes újrahasznosításokért viszont rajongok, most pedig találtam is egy igazán zseniális ötletet elegáns csillár saját kezű megvalósítására. Nézzétek csak!

diy csináld magad csillár lámpabura

0
Tovább

Őszváró sünikék

Hűvösebbre fordult az idő, s bár a természet még viseli dús nyári ruháját, bizony itt kopogtat a küszöbön az ősz. Nekem ez a kedvenc évszakom, nem tudok betelni a színeivel, illatával, múló, fakuló szépségével. Egy picit már hangolódhatunk az őszi dekorációkra, és készíthetünk ilyen bájos kis tobozsünikéket.

ősz DIY csináld magad lakberendezés dekoráció sün Süni

0
Tovább

Horgolt szőnyeg pólókból

Senkit se riasszon el a cím, ehhez az ötlethez nem kell különösebb horgolásismeret. Nagyon egyszerű elkészíteni, és az uncsi, kinyúlt pólóitokat használhatjátok fel, mint alapanyag. Azaz gyakorlatilag anyagi nulla ráfordítással (maximum egy horgolótűt kell beszerezni) lesz egy gyönyörű, saját készítésű szőnyegetek. Megcsináljátok?

csináld_magad diy horgolás recycle szőnyeg újrahasznosítás

1
Tovább

Fonás hat szállal

Tapasztalatom szerint nagyon szeretitek a különféle fonós, makramézós és csomózós ötleteket, trükköket, pláne ilyenkor nyáron. Hiszen nem csupán használati tárgyakat, hanem gyönyörű ékszereket is készíthetünk a különféle technikák segítségével, ezért is igyekszem minél többféle ötletet, lehetőséget bemutatni. Ma a hatszálas fonás rejtelmeinek járunk utána.

fonás csomózás makramé karkötő ékszerkészítés ékszer csináld magad DIY

0
Tovább

Csomózzunk szőnyeget!

Kisebb méretű (pl. fürdőszobába való) szőnyeget készíthetünk régi pólók, törölközők újrafelhasználásával egy nagyon egyszerű technikával. 

szőnyegkészítés subázás szőnyeg csomózás DIY csináld magad

Szükséges anyagok:

Régi pamutpólók, törölközők stb.

Subázó alap

Horgolótű

A textilt vékonyan csíkozzátok fel, majd vágjátok egyforma hosszú darabokra. A hossz attól függ, hogy mekkora szálakat akartok a szőnyegbe, de azért ne legyen túl hosszú, mert úgy nehezen szárad majd, és nagyon sok alapanyagot is igényel. Ezután már csak a subalapra kell csomózgatni, ezt kézzel vagy horgolótű segítségével is megtehetitek.

Ezen a videón meg is nézhetitek a lépéseket:

Ezt pedig varrják, de szintén zseniális:

Forrás: goodshomedesign

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Csináld magad: Papírroló

Mára egy nagyon látványos ötletet tartogatok, megmutatom, hogy készíthető különleges papírroló tapétából. Kisebb ablakokra, hétvégi házba, de verandára, erkélyre is nagyon praktikus megoldás!

roló árnyékoló papírroló sötétítő csináld magad DIY

roló árnyékoló papírroló sötétítő csináld magad DIY

3
Tovább

Nyárköszöntő kreatív játékok

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Már nem sokat kell várnunk a vakációra, ideje kreatív ötletekkel is is feltöltekeznünk a nyári napokra!

nyár kreatív játék DIY

0
Tovább

Készítsünk fűfejet!

Biztosan nektek is volt már ilyen vicces figurátok, egyszer, jó régen én is kaptam a nagyimtól. Akkor még nem tudtam, hogy házilag is el lehet készíteni, pedig csak néhány egyszerű alapanyag szükséges hozzá. A fűhaj néhány nap alatt hajtani kezd, és hamarosan lehet tervezgetni az első frizurát is!

csináld_magad dekoráció diy fűfej kert

0
Tovább

DIY pünkösdi rózsák

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A pünkösdi ünnepkör kapcsán ma a május egyik legszebb ajándékával, a pünkösdi rózsával fogunk foglalkozni természetes kreatív megközelítésben.

pünkösdi rózsa papírvirág pritt DIY

0
Tovább

Bámulatos ötletek zsalukőből

A zsalukő alapvetően természetesen építési alapanyag, de legtöbb esetben megmarad néhány darab, amelyeket aztán a szárnyaló kreatív fantázia bizony remekül felhasznál. Szögletes formája alapján kellemes, modern darabok létrehozásáért kiált, mutatok most néhány ihletadó ötletet.

kert zsalukő DIY

0
Tovább

Mozaikvarázslat a kertben

A mozaikozást mindig is nagyon szerettem, szívemhez igen közelálló tevékenység szemet gyönyörködtető végeredménnyel. A mai posztban azt szeretném megmutatni, hogy néhány mozaikkockából is varázslatosan szép alkotásokat készíthetünk.

DIY csináld magad kert mozaik

Az alap ezekben az esetekben néhány nagyobb kő vagy kavics, amelyekre harátozott rétegben vigyünk fel fugát, majd nyomkodjuk bele a kívánt minta szerint mozaikot, gyöngyöt, üvegkavicsot. Száradás után nedves szivaccsal töröljük át az egész felületet így távolítva el a fölösleges fugát.

Forrás: pinterest

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is!

0
Tovább

Függeszthető virágtartók a teraszra

Ma egy egyszerű, kedves, olcsó és szerethető ötletet mutatok nektek. Saját kezűleg készíthető, függeszthető virágtartót készítünk.

DIY újrahasznosítás csináld magad virágtartó

1
Tovább

Csupa kreatív ötlet faalapanyagból

Fából vaskarikát? Ha nem is pont azt, de számtalan kreatív szemléletű, újragondolt, olykor meglepő használati tárgyat mutatok nektek, s közös bennük, hogy mind-mind fából vannak.

fa lakberendezés DIY csináld magad

0
Tovább

20 csodálatos papírvirág

Papírvirágokat sokféle alkalomra készíthetünk, ajándékba, szülinapra, jeles napok okán (pl. anyák napja), ballagásra, és persze egyszerűen csak a saját örömünkre. Csokorba köthetjük, beltéri dekorációként is használhatjuk, vagy akár hajdísz is lehet belőlük. A közeljövőben ünnepelhetjük az édesanyákat, és a ballagási meghívók is célba érnek lassan, tehát alkalom ígérkezik bőséggel, válogassatok hát az ötletekből.

DIY csináld magad papír papírvirág virágkészítés anyák napja

0
Tovább

Csináld magad: Ötletes jelölők a veteményesbe

Talán nem én vagyok az egyetlen, aki a hétvégén szakít egy kis időt a kertészkedésre is. Nekik (is) szól ez a mai bejegyzés. Nézzük, hogyan készíthetünk egy kis kreativitással vidám, ötletes jelölőket a kertbe.

1. Festett kövek

csináld_magad diy kert

0
Tovább

25+1 zseniális ötlet a kertbe

Mára egy könnyedebb témát hoztam, egy nagy csokornyi kertes ötletet, akad köztünk olyan, ami megvalósításért kiált, de persze olyan is, ami inkább csak vicces! Jó szórakozást, és kellemes pihenést a munka ünnepén!

csináld_magad diy kert

0
Tovább

Bűbájos hernyócskák

Különböző plüssfigurák, kabalák készítéséhez gyakran hozok ötleteket, hiszen sokszor nem is olyan nagy ördöngösség megvarrni (pl. néhány félpár zokniból) egy-egy igazán egyedi darabot. A hernyócskák -legalábbis így plüsskedvenc formában- nagy kedvenceim, hosszú, keskeny polcra, ablakpárkányra is tehetjük, onnan mosolyoghat vissza ránk.

varrás szabás DIY csináld magad plüssfigura

varrás szabás DIY csináld magad plüssfigura

0
Tovább

Mandalafestés kavicsra

Kavicsfestéssel már sok posztban foglalkoztam, hiszen ez egy nagyon kedves kreatív elfoglaltsága sokunknak. Vidám figurákat festhetünk rá akár a gyerekekkel is, de sok-sok motívumot rápingálhatunk. Lehet belőle jelölő a veteményesbe, asztalnehezék, dekoráció terítékhez, kedves ajándék, figura társasjátékhoz, és még hosszan sorolhatnám. Egészen minitatűr motívumokkal is kísérletezhetünk, ehhez mutatok ma egy kis segítséget és inspiráló képeket!

kavicsfestés dekoráció DIY csináld magad festés

0
Tovább

Aranyló velencei stílusú szemmaszk

Ha farsangi szezon, akkor nekem egyértelműen a velencei stílusú álarcok a nyerők. Ma egy csupa aranyba öltözött, fekete tollakkal megspékelt darabbal készülök. Nézzétek meg, hogyan készítettem!

álarc diy farsang festés karnevál maszk szemmaszk velencei

0
Tovább

Pufifesték házilag

Biztosan sokan ismeritek a hőre domborodó 3D-s festékeket, talán használtátok is valamelyiket. A lányom például rajong érte, két másodperc alatt kivégez egy tubust. Találtam egy bombajó, és szuper egyszerű receptet a házilagos elkészítéshez, amelyet már le is teszteltem gyorsan, és jelentem, tökéletesen működik. Gyertek kotyvasszatok velem, délután ovi/suli után lehet is pingálni! Pedagógusok, óvónénik figyelmébe is szeretettel ajánlom, hiszen fillérekből kijön, és a srácok imádni fogják.

puffadó festék 3D-festék pufifesték pufifesték recept DIY

puffadó festék 3D-festék pufifesték pufifesték recept DIY

0
Tovább

Tökéletes szaténrózsák

Az igazán szép szaténrózsa elkészítéshez kell egy kis idő, no meg türelem... de mint tudjuk, rózsát terem. Egy csokornyi szaténvirágot hoztam mára!

szaténrózsa virágkészítés szaténvirág varrás virág DIY csináld magad

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek