A quillingtechnika már sokaknak ismerősen csenghet, hiszen a tavalyi év egyik legnépszerűbb témája volt a blogon. A vékony papírcsíkokból egy kis kitartással valóságos csodákat lehet művelni, az egyszerűbb motívumoktól a bonyolultabb mintákig.

Quilling-Curls-pattern.JPG

 A feltekert és formára hajtott papírmotívumokat ragasztóval rögzíthetitek különféle felületekre, így sokoldalúan díszíthettek ezekkel a nem mindennapi papírmintákkal. Ebben a bejegyzésben most egy tematikus, tavaszi és húsvéti ötletekből álló válogatást készítettem, amelyben találtok könnyen, gyermekekkel is kivitelezhető és persze látványos, kitartást igénylő megoldásokat is. Ha még nem ismeritek részletesen a quillingtechnikát, ERRE a bejegyzésre kattintva elsajátíthatjátok az alaplépéseket!

A nyitóképen mindjárt egy látványos megoldást láthattok, csodásan mutat akár képeslapon, de bekeretezve is gyönyörű. Az alábbi kis virág pedig a kisebbek kedvéért, egy egyszerűbben elkészíthető darab.

flower-quilling-patterns_0.jpg

További ötletek képeslapokhoz, üdvözlőkártyákhoz:

IMG_5073_mp.JPG

IMG_5441.JPG

Egy kis húsvét! Akár tojásra (hungarocell) is ragasztható!

quilling-blossom-on-painted-egg.jpg

Kis kép, nagy ötlet: a gyermekek körében nagyon népszerű a katicabogár!

ladybug-pattern2.jpg

Végezetül néhány egyéb szárnyas ötlet:

6c827395fad978b568e76830f6c22f4b.jpg

AntonellaDeFalco_GobbleGobble.jpg

A bemutatott képek forrása és további részletek a képekre kattintva!

Ehhez a különleges technikához minden alapanyagot beszerezhettek webáruházunkból (papírcsík készletek, sodróeszköz, könyv). A termékeink a képre kattintva tekinthetők meg:

PicMonkey Collage.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

További tavaszi és húsvéti ötletek:

Mézes csodák húsvétra

Minták és ötletek tojásfestéshez

Pöttyös hímesek

Óriás tojás 3D origami technikával