Levendulaszezon van. Szeretjük az illatáért, gyógyhatásáért, de a gasztronómiában is hasznosítjuk. Illatozó, látványos buzogányt is fonhatunk belőle, most megmutatom hogyan!
Friss levendulából kössetek csokrot. Frissből, mert ennek a szára szépen fonható. Ami még lényeges, hogy páros számú virágszál kerüljön a csokorba, mert így adja majd ki a mintát.
Szép szalaggal (pl. szatén) kössétek át a csokrot, úgy, hogy szalag egyik szárát hagyjátok jó hosszúra (ezzel fonunk), másik szálat pedig a csomónál vágjátok le. A szalag nagyon hosszú legyen, ahogy képen is látjátok, le sincs vágva a spulniról.
Ezután indulhat a fonás. Fejjel lefelé tartva a csokrot hajlítsátok lefelé az első szárat. Ez alá szépen el is lehet rejteni a levágott szalagvéget.
Ezután sorban jöhet a többi szál lehajtása (körben haladva), a szalagot pedig az egyik szál alatt majd a következő fölött vezessétek. Ennyi az egész.
Amikor a sor végére értek, kezdjetek egy újat, a minta magától adja magát. Mivel páros számú szálat használunk, a következő sorban a szalag épp ellentétesen fog haladni.
Addig folytassátok, amíg a teljes virágrészt sikerül bevonni.
Amikor készen van, kössétek el a szalagot, és egy masni kerüljön rá díszítésképpen. A buzogány fogantyújának a végére is kössetek egy kis szalagot, majd vágjátok egyforma hosszúra a szálakat.
Kész! Ugye, hogy egyszerű?
Forrás: La mia casa nel vento
További levendulás ötleteket találtok ITT.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!