A téli időszakban általában több teát fogyasztunk, és ezzel együtt gyorsabban ürülnek ki a teásdobozok is. Vannak nagyon jól záródó darabok is, ezeket ne dobjuk ki, inkább hasznosítsuk újra!

Pl. egy Pickwickes doboz tökéletes erre a célra, mert nagyon jól záródik! Nézzük, mire lesz még szükségünk:


Alapanyagok:

- Akril alapozó vagy fehér akrilfesték

- Akrilfestékek (tört fehér, puncs, púder, bézs)

- Gélpaszta vagy struktúrpaszta

- Antikoló paszták (antikréz, ezüst, bronz)

- Vizes bázisú matt lakk

- 3D-s sablon

- Spatula

- Ecsetek (lapos ecset és szivacs ecset)

- Maszkoló szalag

Először alapozzuk le a papírdobozt. Száradás után rögzítsünk maszkolószalaggal egy szép mintás 3D sablont a doboz tetejére. Spatula segítségével kenjünk gélpasztát a sablonba, majd emeljük le azt óvatosan.

 

A gélpaszta száradása viszonylag sok idő, legyünk türelemmel, ne hajszárítózzuk. Ha lehetőségünk van, tegyük a radiátor közelébe, vagy napsütéses helyre. Teljes száradás után a gélpaszta átlátszóvá válik.

 

Ezután használjunk többféle, egymással harmonizáló színű akrilfestékeket és szivacsecset segítségével pamacsoló mozdulatokkal képezzünk színátmenetes felületet. Hol az egyik színből, hol a másikból használjunk többet. 

 

A 3D textúrát úgy tudjuk még inkább kiemelni, hogy durva szőrű ecsettel vagy az ujjunkkal antikoló pasztát viszünk fel a kidomborodó részekre.

Használhatunk többféle árnyalatú pasztát is, az érdekesebb végeredmény eléréséhez. Végül lakkal kezeljük a felületet.

 

Az elkészült díszdobozkában tarthatunk bonbont, csokit, és most, hogy közeledik a Valentin nap, egy masnival átkötve ajándék is lehet belőle.

 

Dekoratőr: Czippel Judit

További technikák:

Pentartdekor blog

Keresd a Pentart ötleteket a Facebookon is!