A saját kezűleg készített ajándékokkal sokkal többet mondhatunk, mint amit egy doboz bonbonnal ki lehet fejezni. És ötletek vannak bőven, megvalósítani pedig semmivel sem nehezebb, mint leszaladni a szupermarketbe. Egy ilyen apró figyelmességbe tényleg belevarázsolhatjuk azt a fajta szeretetet és odafigyelést, amit a rohanó hétköznapokban elfelejtünk kimutatni. Vagy olyasmit mondhatunk el, amit szavakkal sokszor nehezebb kifejezni. Ezúttal a második ötletcsokor következik gasztro ötletekkel, az elsőt itt találjátok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fincsi bonbonokat (gondosan kiválogatva a kedvenceket!) nem csak a gyári -sokszor meglehetősen kommersz- csomagolásban lehet átadni. Mondjuk a bonbon "kötelező" és elcsépelt ajándéknak számít, de hogyha ötletesen tálaljátok, szerintem egész jól sülhet el. Például szív alakú tasakokban, a lakás különböző pontjaira függesztve...  A tasakok hajtogatását itt találjátok.

Amikor ezt a csodatortát megláttam, csak annyit mondtam: tyűűű, de klassz. Ilyeneket a tortadíszítős tévéműsorokban szoktam látni, de nem is gondoltam volna, hogy magát a díszítést mennyire egyszerű elkészíteni. Mert engem persze most a szívek érdekelnek leginkább. Csini tasakba rejtve, egy leheletvékony szalaggal átkötve nagyon kedves ajándék . És nem csak Valentinra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept és elkészítés (tök egyszerű): Erica O'Brien

 

Én nagyon kedves gesztusnak tartom a 'meglepi reggelit', viccesen és bájosan mégis szívvel-lélekkel elkészítve, kócosan, gyűrötten -kettesben- elmajszolva. 

Tippek romantikus reggelihez:

Például a nélkülözhetetlen reggeli kávé vagy egy pezsdítő forró csoki is máshogy fog esni, ha szív alakú kiszúróformával nekiestek pár szem pillecukornak. A kis pilleszívek még vehetnek egy forró koffeines/csokis fürdőt, tehát maradjunk annyiban, hogy ők is jól járnak majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Forrás: Martha Stewart

A teázóknak talán még egyszerűbb dolguk lesz. A filteres tea kis papírcédulája helyett nagyon egyszerűen készíthettek egy másikat, amelyre aztán apró betűkkel írva ráfér még egy meghitt üzenet is. Na persze, aki nagyban utazik, saját teakeveréket is készíthet az alkalomra.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Martha Stewart

A reggeli tojást is lehet ám az alkalomhoz illően tálalni.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy evőpálcika, egy tetrapack doboz, két befőttes gumi és 10 perc várakozás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Anna the red

Ezeket az ötleteket végignézve (picit továbbgondolva) már nem is utálom annyira a Valentin-napot. Arra jöttem rá, hogy a lényeget még véletlenül sem a kirakatokban hemzsegő ízléstelen giccsek, idétlen plüssfigurák és egyéb kacatok között kell keresni. A szívünkben van. Meg lehet mutatni egy kézzel hajtogatott kis virággal vagy egy forrázott teafilterrel is, lepjük meg társunkat szívbéli figyelmességekkel (ne csak) Valentin-napon.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.