Ha farsangi szezon, akkor nekem egyértelműen a velencei stílusú álarcok a nyerők. Ma egy csupa aranyba öltözött, fekete tollakkal megspékelt darabbal készülök. Nézzétek meg, hogyan készítettem!

álarc diy farsang festés karnevál maszk szemmaszk velencei

Anyagok, eszközök (felsorolt alapanyagokra kattintva további információkat olvashatsz róluk):

Elkészítés:

A papírmasé álarcalap hagyományos barna, illetve fehérített színben is elérhető. A fehér alap előnye, hogy nem szükséges alapozni, egyből kenhetjük rá a végleges színt. Azonban ha kellően jó minőségű akrilfestéket használunk, a hagyományos barna alap esetében sem lesz szükség alapozásra. A videómban most barna alapra dolgoztam, és mint látjátok, a Pentart aranyszínű festéke egyetlen rétegben csodásan fedett alapozó nélkül is. Miután megszáradt az aranyszínű  festékréteg, felragasztottam a pisztollyal a brokátszegényt körben az álarc peremére. Nem gond az sem, ha nem kapunk megfelelő színárnyalatú szegélyt, hiszen ezt is befesthetjük. Sokkal szebb lett így, persze azért itt-ott látszik az eredeti színe is, de pont ez a varázsa, nem kell teljesen egységes árnyalatúnak lennie, inkább az összhang a lényeg. Az indamotívumokat aranyszínű gyöngytollal rajzoltam fel. Az ilyen típusú kontúrozók/tollak használata igényel némi gyakorlatot, de hamar bele lehet jönni. A toll hegyét mindig néhány miliméterrel a munkánk felett vezessük, és igyekezzünk egyenletesen nyomni a tubust, hogy szép vonalmintát kapjuk. A tollakat szintén ragasztópisztollyal rögzíthetitek. Félgyöngyöt is ragaszthattok rá, de flitterrel is jól mutat.

Íme a videó:

álarc diy farsang festés karnevál maszk szemmaszk velencei

álarc diy farsang festés karnevál maszk szemmaszk velencei

További farsangi kellékeket és alapanyagokat találsz ITT!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is!