Ilyenkor év végén/elején sok blogger ír összegzést, visszatekintő bejegyzést. Ti is szeretitek visszaolvasni a legérdekesebb írásokat, és bevallom, én is nagyon szeretem átrágni magam az elmúlt éven. Sokat tanulok belőle, és nagyon nagy ihletet is ad a folytatáshoz (ami a végtelenül hosszú és depis januárban bizony el is kel). Meg egyébként is méltó lezárása egy átdolgozott évnek, így áttekinthetem az elmúlt esztendőt, nálam így kerülnek helyükre a dolgok. Csapjunk is bele!

 

A második részben április, május és június hónap legjobbjaiból szemezgetek.

1. Ötletek anyák napjára

Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük, de az ötletelést időben el kell kezdeni, hogy a megvalósításra is jusson elegendő idő.

2. Kerti ücsörgők és asztalkák raklapból

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben napjainkban nagy divat, én magam is rajongója vagyok ezeknek a bútoroknak, az efféle újrahasznosításnak, újragondolásnak.

3. Minikert egy rozsdás talicskában

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Például egy régi talicskát!

4. 20 csodálatos papírvirág

Papírvirágokat sokféle alkalomra készíthetünk, ajándékba, szülinapra, jeles napok okán (pl. anyák napja), ballagásra, és persze egyszerűen csak a saját örömünkre.

5. Inspirációk fúszerkertekhez

Fűszerkertet már egészen picike helyen is kialakíthatunk, legyen szó a balkonról, a konyhaablakról, vagy egy kis szegletről az udvaron.

6. Függeszthető virágtartók a teraszra

Saját kezűleg készíthető, függeszthető virágtartót készítünk.

7. Ötletek régi varrógépállványból

Divatját éli a régi, nosztalgikus hangulatú tárgyak újraélesztése a lakberendezésben. Néhány jól megválaszott darab tökéletes kiegészítője lehet egy modernebb formavilágú otthonnak is, a vidékies, a rusztikus és a mediterrán otthonokban is egyaránt méltó helyre lelnek ezek a tárgyak. A varrógépállványok tökéletes példák erre, egy kis okossággal pedig funkciót kaphatnak.

8. Csupa kreatív ötlet fából

Fából vaskarikát? Ha nem is pont azt, de számtalan kreatív szemléletű, újragondolt, olykor meglepő használati tárgyat mutatok nektek, s közös bennük, hogy mind-mind fából vannak.

9. Ötletek régi hordókból

Egy hordó, amelyet már rendeltetésének megfelelően nem tudunk/akarunk használni, még számos területen bizonyulhat kiváló alapanyagnak.

10. Bútorok zöldségesládákból

A zöldséges és gyümölcsös ládák igen népszerű kiegészítők  a lakberendezésben. Ha sikerül néhány masszív darabra szert tennünk, érdemes kicsinosítani, otthonunk egyedi darabjaként kezdhet új életet.

11. Szívmintás faldekoráció

Ez az ötlet annyira megkapó, látványos, csak úgy vonzza a szememet!

12. Lélegzetelállító kerítések

ítéseknek jól meghatározott funkciójuk van: védenek, és takarnak. Pénztárcánk vastagságától függően persze sokféle elképzelés megvalósítható, azonban most nem erről lesz szó. Sokkal inkább az elképesztő kreativitásról, a fantázia szárnyalásáról, arról, amit csak beleképzelhetünk ebbe a témába!

13. Csináld magad homokozó

Akinek kisgyermeke van, és olyan szerencsés, hogy kertes házban él, az tudja, mekkora öröm egy saját, külön bejáratú homokozó. Ez az imádnivaló ötlet egy ügyes kezű ferfiú által kivitelezhető, s egész nyárra remek kikapcsolódást nyújt majd gyermekeinknek.

14. Csodálatos álomkertek

Ha nincs is kertünk, vagy éppen csak picurka méretű, olykor jól esik kicsit álmodozni, inspirálódni, képzeletben elutazni csodás helyek felé. 

15. Készítsünk fűfejet!

Biztosan nektek is volt már ilyen vicces figurátok, egyszer, jó régen én is kaptam a nagyimtól. Akkor még nem tudtam, hogy házilag is el lehet készíteni, pedig csak néhány egyszerű alapanyag szükséges hozzá.

16. Zseniális ötletek parafa dugókból

A parafa dugó, mint kreatív alapanyag, már számtalanszor bizonyított. Ma egy igazán különleges ötleteket tartalmazó válogatással készületem.

17. Letölthető fűszercímkék

 Egy szép, színes kis társaságot sikerült összeverbuválnom, remélem, nagy hasznát veszitek!

18. Raklapbútorok gyerekeknek

Raklapból számtalan, elképesztően ötletes bútort, használati tárgyat mutattam már nektek, a mai gyűjteményem -már csak a vakáció közeledte okán is- a gyermekekre fókuszál. 

19. Lélegzetelállító családfa a falon

 Egyszerűen lenyűgöző a látvány, nektek hogy tetszik?

20. Óriási ötletek emeletes ágyakhoz

A gyermekszoba a csemeték legfontosabb élettere, velük együtt alakul, változik, cseperedik az évek során. Sokunknál  kap helyet benne az emeletes ágy, amely a praktikumán túl óriási játszótér a kreatív szemléletű szülők számára.

21. Levendula-szerelem

Szeretem a levendulát. Az illatát, a színét, a hangulatot, amit áraszt, ahogy betölti a  provence-i tájat, ahogy kényezteti az érzékeimet, szeretem mindenestül. Velem tartotok most egy levendulás körutazásra? Gondolatébresztő, színes és szinte szagos-ízletes képek, minden ami levendula, minden, amiért szeretem.

22. Csináld magad: papírroló

Kisebb ablakokra, hétvégi házba, de verandára, erkélyre is nagyon praktikus megoldás!

23. Legkreatívabb kerti gombák

 A gombamotívum egyszerű, jól értelmezhető, vidámságok sugall gyermekeinknek, egy nyári hétvégén miért is ne gombázhatnánk egy nagyot? 

24. Legjobb szünidei kézműves ötletek

A gyerekek egész évben a nyarat várják, nekünk szülőknek azonban nem egyszerű ezeket a heteket megszervezni, aztán pedig tartalmas, szórakoztató programokkal megtölteni.

25. Csomózzunk szőnyeget!

Kisebb méretű (pl. fürdőszobába való) szőnyeget készíthetünk régi pólók, törölközők újrafelhasználásával egy nagyon egyszerű technikával.