Ilyenkor év végén/elején sok blogger ír összegzést, visszatekintő bejegyzést. Ti is szeretitek visszaolvasni a legérdekesebb írásokat, és bevallom, én is nagyon szeretem átrágni magam az elmúlt éven. Sokat tanulok belőle, és nagyon nagy ihletet is ad a folytatáshoz (ami a végtelenül hosszú és depis januárban bizony el is kel). Meg egyébként is méltó lezárása egy átdolgozott évnek, így áttekinthetem az elmúlt esztendőt, nálam így kerülnek helyükre a dolgok. Csapjunk is bele!

 

A harmadik részben július, augusztus és szeptember hónap legjobbjaiból szemezgetek.

1. Kartondoboz játékok

A kartondoboz remek újrahasznosításra váró alapanyag, pompás szezonális gyermekjátékokat fabrikálhatunk belőle. 

2. Fonás hat szállal

Ma a hatszálas fonás rejtelmeinek járunk utána.

3. Pancsoló teknősök

Ebben a bejegyzésünkben a forró nyári napok ihlette, saját kezűleg elkészíthető  pancsolójátékot mutatunk be!

4. Levendulás illatosító

A levendulaszüret után a begyűjtött virágokat számos dologra felhasználhatjuk (illatosítás, szépségápolás, gasztronómia, lakásdekoráció), ma az illatosításra és a dekorációra mutatok nektek egy pompás ötletet. 

5.  Nyári ajtódíszek

A napsugarak meghozták a kedvemet egy csinos nyári ajtódísz elkészítéséhez, készítettem is gyorsan egy inspiráló gyűjteményt, ha ti is kedvet kapnátok!

6. Kertecskék farönkben

Nem is hittem volna, hogy farönkökből, tuskókból effére csodák is megvalósíthtók.

7. Öt fantasztikus ötlet csomózáshoz

A csomózós, fonós ötleteket -különösen nyáron- nagyon szeretitek, ezért készítettem egy újabb válogatást a téma rajongóinak.

8. Pillangódekoráció a falra

Legyen akár a gyermekek birodalma, akár a saját hálószobánk vagy nappalink a helyszín, ez az egyszerű pillangós dekoráció fantasztikusan mutat otthonunk bármelyik helyiségében.

9. Készítsünk fogtündért

Akinek van óvodáskorú gyermeke, az előbb-utóbb szembesül a fogváltás nehézségeivel és örömeivel. Egy igazi, személyes fogtündér viszont biztosan megszépíteni majd az első fogacskák elvesztésének bánatát.

10. Szabásminták pénztárcákhoz

Mazsolázzatok kedvetekre az alábbi szabásminta-gyűjteményből, remélem, mindenki talál kedvére való, inspiráló darabot!

11. Füzetek, tankönyvek csomagolása

Ennek a nagyon látványos, számomra még ismeretlen technikának a neve írisz technika (iris folding), amellyel elsősorban képeslapokat, üdvözlőkártyákat és képeket lehet készíteni. Persze a fantázia miért állna meg itt, ötvözzük a szép a hasznossal, csomagoljuk gyermekeink tankönyveit, füzeteit ilyen gyönyörű és egyedi módon!

12. Horgolt szőnyeg pólóból

Senkit se riasszon el a cím, ehhez az ötlethez nem kell különösebb horgolásismeret. 

13. Makramé karkötők

Mostanában többször is téma volt a blogon a makramé technika, és többen is kértetekútmutatót a technika elsajátításához.

14. Unalmasból rendkívüli: káprázatos bútorátalakítások

Sokféle bútortuninggal, átalakítással találkozhatunk az internetet böngészve, és ezekből rengeteg hasznosítható ötletet megvalósíthatunk.

 

15. Hobbibeton dekorációk

 A hobbibeton, mint kreatív alapanyag, nem új keletű, néhány éve robbant be a szaküzletek polcaira. Meglehetősen egyszerű vele dolgozni nekem pedig kifejezetten tetszik az az egyszerű, letisztult megjelenés és ipari jelleg, amit a lakberendezésben képvisel.

16. Varázslatos tüll-labdák

A mai bejegyzésben egy hihetetlenül látványos, pofonegyszerűen elkészíthető dekorációt mutatok nektek, amely rendezvényeken, céges bulikon, esküvőkön, no meg persze baráti összejöveteleken és lakásdekorációként  is fantasztikus látványelem lehet!

17. Őszindító dekorációk

Az ősz a bús esős szürkeség mellett melegséggel, színekkel teli ragyogó évszak, a mai inspiráló galériámban is épp ezt szeretném hangsúlyozni.

18. Gombaházikók süthető gyurmából

Ma egy egészen új megközelítést mutatok nektek, ezek a bámulatosan helyes gombaházikók ajándékozási céllal készítve is csodásak, hiszen mindenki arcára mosolyt csalnak.

19. Őszváró sünikék

Egy picit már hangolódhatunk az őszi dekorációkra, és készíthetünk ilyen bájos kis tobozsünikéket.

20. Színpompás őszi ajtódíszek

A színpompás ősz ezernyi árnyalatát csempészhetjük be az otthonunkba természetes alapanyagokból összeállított dekorációkkal. 

21. Gesztenyefigurák

Nem múlhat el ősz gesztenyés bejegyzés nélkül itt a blogon, hiszen nem csak én, hanem a lányom is bolondul ezekért a fényes barna gombócokért.

22. Falevelezzünk!

Minden évben csodálattal szemlélem a természet őszi változásait, az aranyló falevelek hullását, a sápadt napsugarak utolsó szikráit, a kopogó vadgesztenyék játékát a járdán. Imádok belegázolni az illatozó, ropogós avarba, és csokorba gyűjteni a legszebb darabokat. 

23. Az ősz csodája

Az ősz néha nyirkos, sokszor vizes és szeles sőt, olykor bizony még hűvös is, egyvalamiben mégis verhetetlen. A színei mámorítóak, betelni velük lehetetlen. 

24. Őszi lakásdekorációk

Ezúttal nem az alapanyagok irányából közelítjük meg a témát, hanem az otthonunkra fókuszálok.

25. Kristálycsillár fillérekből

Tényleg elegáns, látványos megoldás, emellett saját fantáziánkra van bízva a végleges formája.

Hamarosan jövök évértékelőm utolsó fejezetével.

A sorozat korábbi részeit itt (1. rész, 2. rész) találjátok.