Ilyenkor év végén/elején sok blogger ír összegzést, visszatekintő bejegyzést. Ti is szeretitek visszaolvasni a legérdekesebb írásokat, és bevallom, én is nagyon szeretem átrágni magam az elmúlt éven. Sokat tanulok belőle, és nagyon nagy ihletet is ad a folytatáshoz (ami a végtelenül hosszú és depis januárban bizony el is kel). Meg egyébként is méltó lezárása egy átdolgozott évnek, így áttekinthetem az elmúlt esztendőt, nálam így kerülnek helyükre a dolgok. Csapjunk is bele!

 

Az első részben az év első három hónapját (január, február, mácius) nézzük meg!

1. Pufifesték házilag

Ez a festék nagyon látványos eredménnyel kecsegtet, fillérekből kihozható, és óriási mókázás lesz belőle. A gyermekek az elkészítésből is kivehetik a részüket, gyakorolhatják a színkeverést, aztán pedig kezdődhet a varázslat!

2. Az örök érvényű főzött gyurma receptje

Rengeteg érvet tudok felsorakoztatni mellette: először is olcsó, sőt lényegesen olcsóbb, mint bármelyik bolti változat. Nem hagy maradandó nyomot, ruhából kimosható, szőnyegről (megszáradva) simán felporszívózható. Nagyon jó buli a készítése is, és a picurok besegíthetnek, főleg a színezését élvezik majd. Bármilyen színt kikeverhettek, nem kell megmaradni a boltban fellelhető árnyalatoknál. Nem tartalmaz káros anyagot és hűtőben sokáig eltartható. Sikerült kedvet csinálnom? 

3. Letölthető sablonok papírálarcokhoz

Az álarcokat kinyomtathatjátok, színezhetitek, festhetitek, tetszés szerint tovább díszíthetitek (pl. pomponnal, csillámmal, dekorgumival, zseníliadróttal, szalagokkal stb.).

4. Pillangós falidíszek

Mutattunk már régebben nektek pillangós díszeket, és bizony, igen népszerű téma volt. Ezzel a roppantul egyszerű technikával elképesztően látványos lakásdíszeket készíthetünk, nézzük csak!

5. Jelmezötletek 2016

A farsangi időszak az ügyeskezű anyukák egyik nagy kihívása. Nálam magától érhetődik, hogy saját kezűleg készítek jelmezt, el sem tudnám képzelni, hogy ne álljak neki a jelmezbarkácsolásnak. És mi tagadás, jól szeretnénk teljesíteni ezen a fronton, hisz a dicsérő szavakból azért az anyukáknak is jut majd a farsangi mulatságon. 

6. 15+1 zseniális lakberendezési ötlet fából

Lécek, deszkák, ágak, farönkök, mind-mind jól hasznosítható alapanyagok, mint ahogyan egy-egy natúr fa bútorból is csodákat hozhatunk ki.

7. Horgolt unikornis

 Le sem tagadhatom, hogy lányos anyuci vagyok, így nem is tudok ellenállni egy ilyen édes kis unikornisnak! 

8. Kreatív megoldások tároláshoz

Akár szükségből -hely vagy anyagi lehetőségek szűkében-, akár a szárnyaló kreativitástól vezérelve, de szükségünk lehet ötletes, egyedi és látványos megoldásokra a tárolás terén. Hiszen rend a lelke mindennek, és miért is ne legyen ez a rend az egyéniségünket tükröző, különleges kivitelezésű?

9. Mandalfestés kavicsra

Kavicsfestéssel már sok posztban foglalkoztam, hiszen ez egy nagyon kedves kreatív elfoglaltsága sokunknak. Egészen minitatűr motívumokkal is kísérletezhetünk, ehhez mutatok ma egy kis segítséget és inspiráló képeket!

10. Szalvétabalerina

Íme a légiesen szárnyaló, kedves kis balerina, amely sokunk kedvence volt!

11. Bűbájos hernyócskák

 A hernyócskák -legalábbis így plüsskedvenc formában- nagy kedvenceim, hosszú, keskeny polcra, ablakpárkányra is tehetjük, onnan mosolyoghat vissza ránk.

12. Egy kis tavaszvárás: fessünk vidám kavicsokat!

 Egy ráérősebb délutánt bátran rászánhatunk egy kis pingálásra, kreatív kikapcsolódásra.

13. Ládázzunk!

A zöldséges és gyümölcsös ládák igen népszerű kiegészítők  a lakberendezésben. Ha sikerül néhány masszív darabra szert tennünk, érdemes kicsinosítani, otthonunk egyedi darabjaként kezdhet új életet.

14. A legtündéribb filcfigurák

Ezzel az összeállításunkkal a varrni szerető anyukák kedvében szeretnénk járni!

15. Pipik pomponból

Pihepuha kis gombóckák, imádom őket.

16. Tavaszváró ajtódíszek 2016

Lassan véget ér a február, és megállíthatatlanul közeledik a tavasz. A régóta várt, szívet és lelket egyaránt melengető, madárcsicsergős, rügyfakasztó évszak. Ebben a várakozással teli időszakban bizony nagyon jól esik tavaszi hangulatot hangulatot teremteni az otthonunkban is.

17. Húsvéti ajtódíszek

Abból is a legjobbak.

18. A legédesebb húsvéti bárányka

Ez a bárányka tényleg a legédesebbek közül való, hisz ellenállhatatlanul bájos. Egyszerű elkészíteni, és igazán örömteli tevékenység is, nekem folyton mosolyognom kellett közben, szinte éreztem, hogy tavasz költözik a szívembe.

19. 40 szuper ötlet Kallax bútorból

Az Ikea egyik legnépszerűbb sorozata, a Kallax (elődje, a picit más méretű Expedit szintén nagy népszerűségnek örvendett) a végtelen egyszerűségéről a és meglehetős szögletességéről könnyen megjegyezhető. Sokan számára érthetetlen is, mitől ennyire népszerű eme túlontúl egyszerű bútorsorozat. Pedig a felhasználhatóság, és a továbbgondolhatóság szempontjától igazi kincsesbánya, meghozzá elérhető áron. 

20. Tavaszvárás: készítsünk gólyát!

A tavasz kezdetének egyik biztos jele, amikor megérkeznek a gólyák, már mi is izgatottan kukukcsálunk reggelente a gólyafészek irányába. Amíg pedig ideérnek a kelepelők, készíthetünk néhány kedves figurát!

21. Húsvéti mintaívek

Eljött az ideje a szokásos mintaív-gyűjteményes posztnak, célkeresztben pedig az egyre aktuálisabb tavaszvárás és a húsvéti ünnepkör.

22. Tojásfestés gyerekekkel

Vidám pingálás a legkisebb kezeknek is!

23. Hagyományőrző tojásdíszítési technikák

Évről évre igyekszem bemutatni nektek a hagyományos tojásfestés  termékeny, változatos és szemet gyönyörködtető világát, a természetes festőlevektől kezdve a különböző tájegységeken átívelő szimbólumkincsekig és díszítési technikákig.

24.  25+1 zseniális ötlet a kertbe

Mára egy könnyedebb témát hoztam, egy nagy csokornyi kertes ötletet, akad köztünk olyan, ami megvalósításért kiált, de persze olyan is, ami inkább csak vicces! 

25. Origamizzunk: kusudama gömb

A kusudama technika az ámulatba ejtő látványossága ellenére roppant egyszerű. Az alaphajtás néhány lépésből áll, az így elkészült elemekből áll össze maga a gömb, amelyet többféle módon is felhasználhatunk különféle dekorációkhoz.

Folytatása következik!