A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mivel folyamatosan gyűlnek az ötletek, praktikák, időről-időre közkinccsé teszem a legújabbakat! Mára egy egészen nagy tárolót (fiókot) mutatok, dohányzóasztal alatt, cipőszekrényben, könyvespolcon fiókként is hasznosítható, és ráadásul még dekoratív is.  

1.jpg

Sokat, helyesebben nagyon sokat írtam már a papírfonásról, ezért nem ismétlem magam az elkészítés minden részleténél.

A fonás alapjairól (papírszálak, alap elkészítése stb.) ITT olvashattok. 

2.jpg

Ennek a tárolónak a különlegessége, hogy elválasztólap került bele, ez praktikus is, de egy ilyen méretű használati tárgynál igen hasznos is, mert stabilabb tartást tesz lehetővé.

3.jpg

Az alap elkészítése megegyezik a már korábban leírtakkal, erős/vastag kartonlapok közé kerülnek a vetülékszálak (a függőleges szálak).

Az előre elkészített elválasztólapot a tároló fonása közben folyamatosan köti be, egy olló segítségével csinálhattok helyet a plusz szálaknak.

4.jpg

 Ahogy a képeken is látszik, a szálakat megerősítik hurkapálcával is, tényleg jó ötlet, nekem volt pár elrontott kosaram, amelyeknek nem volt megfelelő tartása.

5.jpg

A felső perem eldolgozásáról is írtam részletesen, ITT találjátok.

6.jpg

7.jpg

Forrás: marietta.ru

Mindent tudni szeretnél a papírfonásról? Itt találod a korábbi bejegyzéseimet:

Fonás az alapoktól

Trükkök a tökéletes formájú kosarak készítéséhez

Szélek, peremek eldolgozása

Újságpapírból használati tárgyak

Váza papírfonással

Bútor papírfonással

Papírból font fűszertartó doboz

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.