A nemzetközileg ismert és elismert televíziós személyiséget, Martha Stewartot senkinek sem kell bemutatnom. Amellett, hogy mindenhez ért (süt-főz, varr, lakberendez, kertészkedik), egy egész birodalmat épített fel. Könyvei, magazinjai és tévés műsorai szépen ívelő karrierjének ékes bizonyítékai, melyet még 2004-es börtönben töltött hónapjai sem igazán tudtak megtépázni. Engem ugyan kicsit zavar ez a mindenhez remekül értő házitündér-szerep, mert mintha kicsit túl tökéletes lenne, de kétségkívül ez a sikerének záloga. A szinkronhangját is lecserélték időközben, de erről legkevésbé ő tehet. Körülnéztem háza táján, dekorációs ötletekben tényleg tökéletes. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először ezeknél a pompázatos saját kezűleg készített teatasakoknál és a hozzájuk tartozó díszdoboznál időztem el. Hogy mit rejtenek a filterek? A doboz belsejéből kiderül! Persze úgy az igazi, ha a tasakok tartalmát is mi állítjuk össze, nem ér kész teakeveréket használni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő ötlet még inkább elragadott, hisz jó dolog újrahasznosítani, főleg, ha a végeredmény is szemet gyönyörködtető. Ez pedig határozottan ilyen. Tegye fel a kezét, akinek nincs otthon egy-egy régi készletből megmaradt csészéje, amit sajnált eddig kidobni? Na ugye! Akad a fiók mélyén félig leégett gyertyacsonk is, talán nem is egy. Kanócnak vastagabb pamutszálat (pl. felvetőszálat) használnék, a többi szinte gyerekjáték. A gyertyamaradékokat olvasszuk fel vízfürdőben (azért nem árt kisebb darabkákra aprítani), és itt lehet játszani a színek keverésével is. Ha csak fehér gyertyáitok vannak, de színeset szeretnétek, az is megoldható. Reszeljetek az olvadó viaszba megfelelő színű zsírkrétát. Ha felolvadt, pár csepp illóolaj hozzáadásával még illatgyertya is lehet belőle. A kanócot kössétek rá egy hurkapálcára vagy fogvájóra, az aljára pedig egy nehezék kerüljön (pl. régi fajta rajzszeg). Most már csak bele kell óvatosan önteni a viaszt, és várni, hogy megdermedjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A mai válogatásból az abszolút kedvenc! Válassz egy szép formájú levelet, az ajándékba szánt ékszert tűzd rá, és spékeld meg egy egy pár soros személyes üzenettel is (erre egy vékony hegyű lakkfilc tűnik a legalkalmasabbnak). A technikai részét ennél bővebben felesleges magyaráznom, mindenesetre siessetek az átadással, hogy a levél még friss és formás legyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai utolsó választásom ez a monogramos kéztörlő. Ugye mennyivel jobb ránézni, mint azokra a borzalmas hímzett törülközőkre, amikbe nap mint nap botlunk az aluljárók bazársorán? Úgyhogy kár is elindulni a Nyugati felé, mire odaérnétek, bőven kész vagytok ezzel is. A betűsablont meg is lehet vásárolni, de elkészíteni sem különösebben nagy kihívás. A kiválasztott és kinyomtatott betűt egy vastagabb fóliára rajzoljátok át filctollal, majd tapétavágó késsel vágjátok ki. A festéshez textil- vagy akrilfestéket is használhattok, mindkettő tartósan megmarad, száradás után mosható lesz.

További ötletek még: itt és itt.

Holnap a saját, kissé rendhagyó anyák napi ajándékomat mutatom meg!