Beindult az esküvői szezon, és egyre többen kértek tanácsot saját készítésű dekorációk készítéséhez. A virágdíszeknek több fronton is hasznát vehetitek , hiszen csodásan mutat a meghívókon, de a partidekorációnál is látványos lehet. Nem beszélve arról, hogy ez a megoldás teljesen egyedi, és a saját igényeiteknek megfelelően készíthetitek el. Egy-két csajos délután alatt (pl. közösen a leendő koszorúslányokkal) szuper dolgokat dobhattok össze.

1. Pompás pasztellárnyalatú virágok

6323338489_8ca9e92e0a_b.jpg

 

A fenti képsoron jól követhetők az egyes fázisok, és nézzétek csak, milyen szuper, hogy ugyanabból a papírból milyen sok különböző virágforma hozható létre. További különlegessége ezeknek a virágoknak, hogy akvarellpapírból készültek. Ezeket akvarellfestékkel ti is megfesthetitek a megálmodott árnyalatban, arra kell csupán figyelni, hogy szárítás közben pöndörödhet, ezért érdemes nehezéket is használni (vagy utólag átvasalni kíméletes fokozaton).

2. Krepp-papíros virág

 4785143323710229_Rwyn18LM_f.jpg

A krepp-papír nagyon sokoldalú alapanyag, bizonyítja ezt a képen látható csoda is. Az ára is igen kedvező, így nagyobb tételben is lehet tervezni vele. A virágokat pedig nagyobb méretben is el tudjátok készíteni, így asztaldísznek, lampionnak, belógatós dekorációnak vagy a széktámla díszeként is el tudom képzelni.

3. Filcanyagból

104145810102423740_AgHcvtmJ_f.jpg

IMG_0135.jpg

A filcanyag szintén rendkívül jól használható, főleg ilyen apróbb kis díszekhez. Jól mutat asztalon, a szalvétagyűrűn vagy például a koszorúslányos karján vagy hajában.

4.  Scrapbookpapír virágok

 fabric-flower-tutorial.jpg

A scrapbookpapírok elképesztően sokféle mintával kaphatók (ITT nézzetek körül), és meghívókhoz remek dolgokat készíthettek belőlük. 

5. Szaténrózsák

fabric rosette jewelry tutorial.jpg

 

rosette bib necklace tutorial 2.jpg

A selyem-, illetve szaténszalagok/anyagok klasszikus alapanyagok, elegáns, szolid fényük illik az alkalomhoz. Persze nem csupán hajdíszként szolgálhatnak, hiszen az ilyen virágok is jól mutatnak a szalvétagyűrűn,  de a köszönőajándékot is díszíthetitek vele.

A részletes elkészítésekhez és a források megtekintéséhez kattintsatok a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!