Igaz, hogy az utolsó pillanatban, de sikerült idén is elkészítenem a megálmodott farsangi jelmezt. Mindjárt hármat is (nem csoda, hogy igyekeznem kellett), mert kislányom ikerbarátnőitől is komoly megbízásokat kaptam. Így a lányommal együtt tervezett pávajelmez mellé egy ijesztő t.rexet és egy bájos delfint is fabrikálni kellett.

farsang

 

Páva

A pávához már idejekorán beszereztem a szükséges alapanyagokat:

  • tüllanyagot pávás színekben
  • barkácsfilcet (barna, kék, zöld, sárga színben)
  • kalapgumit és gumipertlit
  • színben passzoló pólót, szoknyát és harisnyát
  • és persze pávatollat.

Az eredeti ötletre a pinteresten bukkantunk:

farsang

Miközben lábadoztam az influenzából, szép apránként felcsíkoztam a tüllanyagot és összeállítottam filcanyagból a faroktollakat. Ez utóbbiakra még egy kis csillámporos díszt is tettem.

farsang

Ezután már csak a gumipertlire kellett felkötnöm a sok-sok tüllcsíkot és tollat. Persze fejdísz is készült hozzá, valódi pávatollból. A tollakat egy leselejtezett hajpántra ragasztottam fel, és a faroktollakhoz használt öntapadós kék csillámmal is bevontam az egészet.

T.rex

Bevallom, ettől féltem a leginkább. Eleinte csak reménykedtem, hogy megmarad valahogy a leányzó fején, az csak hab lett volna a tortán, ha még hasonlít is egy dínóra. Szerencsére az egész művelet sokkal jobban alakult a vártnál. Alapötletet ezúttal is a pinteresten kerestünk, és a megbízomnak, Laurának, erre esett a választása:

farsang

A megvalósításhoz egy hasonló vázat terveztem én is:

farsang

A belső "koronával" indítottunk, fontos volt, hogy ez tökéletesen passzoljon, de azért kényelmes is legyen. Erre a koronára építettem fel aztán a fejet háztartási hulladékokból (kartondobozok, újságpapírok).

Amikor a kartonváz elkészült, tapétaragasztóval rögzített több réteg csíkokra tépett újságpapírral adtam meg a végső formát. Hajszárítóval gyorsítottuk a száradást, majd következhetett a festés. Pentart alapozófestékkel alapoztam, majd Pentart akrilfestékkel dolgoztam tovább. Ezek egy rétegben is gyönyörűen fednek, így a festés részével hamar meg is voltunk.

farsang

Laura igényt tartott még tüskés farokra és karmos tappancsokra is, így ezekkel folytattuk a munkát. A tappancsok szürke dekorgumiból készültek egy kis akrilfestékkel díszítve, a farok pedig fotókartonból.

farsang

A végén pedig örömömre nagyon is elégedett volt a kész jelmezzel:

farsang

A delfines projekt ehhez képest gyerekjátéknak tűnt, hiszen "csak" fotókartonnal kellett dolgoznom. Mégis a delfinen agyaltunk a legtöbbet, nem volt egyszerű méretre szabni, pláne úgy, hogy azért Alexa valamelyest kényelmesen is érezhesse magát.

Alapötlet, most is a pinterestről:

farsang

A dolog buktatója a jelmez képen nem igazán látható, hátsó része. A két, oldalra eső elemet elég gyorsan kiszabtuk és összeállítottuk Alexa méreteihez igazítva, de a hátsó rész bizony elég nehezen állt össze, persze végül azért sikerült. Pocakot, szemet ezúttal is akrilfestékkel festettünk.

farsang

A végére már csak a boldog pózolás és a farsangi mulatság maradt:

farsang

farsang

És a suliban:

farsang

farsang

farsang

farsang

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is.