Ezt az álarcot a zseni és a jó értelemben vett őrült, Tim Burton filmjeinek lélekromboló környezete, sötét képi világa, és groteszk, torz, de mégis szerethető figurái ihlették. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tim Burton rendező, forgatókönyvíró, producer, festő, akit talán senkinek sem kell bemutatnom. Groteszk látásmódja egyszerre vonz és taszít, borzongat és rémiszt, és nagyjából ilyen érzések ragadtak magával verseskötete (Rímbörtön) olvasása közben is. Két éve vettem meg karácsonyra, s bár elég húzós volt az ára, de egy Burton-rajongó polcáról nem hiányozhatott.  

Tűpárna királynő

Tűpárna királynőnek

nem könnyű a léte.

Ha leül a trónjára,

átszúródik lépe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az álarc ötlete egy kétnapos Tim Burton-maraton után jött, leginkább Ollókezű Edward és a Karácsonyi lidércnyomás figuráiból gyúrtam össze.

Anyagok:

 

Amikor beugrott az álarc ötlete, azonnal nekiálltam. Annyira megjött hozzá a kedvem, totál belelkesültem. Az álarcot lefestettem fehérre szép egyenletesen. Ezután következett szemek befeketítése, először ecsettel dolgoztam, majd szivaccsal tupfoltam körbe a széleket, hogy szép színátmenetes legyen. Ezután megfestettem vérvörös akrillal az ajkakat, majd vékony ecsettel a többi mintát. Végül több rétegben lelakkoztam. Ez nagyon jót tett neki, teljesen egységes, szép felületű lett. 

Amúgy meg baromira tetszik. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le!