Az egyre hűvösödő napokon ha megtehetem, nagyon szívesen kucorodok be egy kényelemes fotelba egy jó könyv társaságában, forró italt kortyolgatva, bentről szemlélve egy-egy borongós-esős délutánt. Persze egy saját kézzel pingált bögréből kortyolni a gőzölgő teát/forró csokit még felemelőbb érzés. Festhetünk rá valami igazán ránk jellemző mintát, emléket állíthatunk egy-egy kedves pillanatnak, vagy ha csak névre szóló feliratokat készítünk, akkor is a saját kezünk munkája marad! 

uvegfestes1.jpg

A legkönnyebben üvegmatrica-festékkel készíthetitek el a megálmodott mintát. Ezzel kezdők vagy kevésbé gyakorlottak is látványos eredményeket érhetnek el, mert a festéket nem közvetlenül a kiszemelt bögrére kell felvinni, hanem dolgozhattok sablon segítségével az asztalon, így kisebb az esélye, hogy elrontjátok, illetve könnyebb korrigálni is.

Az üvegmatrica-festék használata

A festéket mezei irattartó fóliára kell felvinni (a fóliába pedig beletehetitek a sablont). A festék közvetlenül a flakonból, néhány milliméterrel a fólia felett vezetve használható. Először a kontúrvonalakat kell megrajzolni, majd ezután következhet a színek kitöltése. A minta száradás után könnyedén lehúzható a fóliáról (innen ered a másik, közismert elnevezése is, a lehúzható matricafesték), és áthelyezhető tetszőleges felületre, pl. bögrére. Persze ezen kívül tehetitek csempére, ablakra, tükörre stb. A színek a fóliára felvíve keverhetők, pl. fogvájóval márványmintát alakíthattok ki, szórhattok bele csillámport vagy apró gyöngyöt is. A kész minták a nedves törölgetést és a langyos vizes mosogatást tökéletesen bírják, de az áztatást és a mosogatógépet esetükben hanyagolni kell.

uvegfestes1-32_magyar-5.jpg

Ha mintát le szeretnétek húzni a fóliáról, akkor a legegyszerűbb, vékony irattartó fóliát válasszátok.

Ha merev mintát szeretnétek, amiből valamilyen háromdimenziós alkotást készíthettek, akkor vastagabb fóliát használjatok (0,4 mm). Erről a minta nem húzható le, hanem a fóliával együtt kell kivágni a további felhasználáshoz.

Üvegmatrica-festékek, kontúrok és fólia webáruházunkban IDE kattintva.

uvegfestes1-3.jpg

Egyéb bögredíszítős technikák

Különböző kontúrfestékek használatával is szép és tartós eredményt érhettek el. A választék óriási, 3D-s kontúrfestékkel domború vonalakat, lakkfilccel pedig szépséges feliratokat  készíthettek, de akár csillámos kontúrral is feliratozhattok. A türelmesebb és gyakorlottabb alkotók ecsettel felvihető porcelánfestékkel igazán aprólékos egyedi mintákat festhetnek. Kollégáknak, osztálytársaknak, barátoknak, családtagoknak is készíthettek a nektek legszimpatikusabb technikával egyedi, kézzel festett ajándékokat, karácsonyra, szülinapra, évfordulóra, vagy csak úgy, emlékbe is.  

Porcelánfestékekhez kattintsatok IDE.

Lakkfilcek között IDE kattintva tudtok böngészni.

Csillámos kontúrokat ITT találtok.

3D-s kontúrokat pedig ERRE.

A bemutatott bögréken szereplő minták sablonjait mától ingyenesen letölthetitek webáruházunkból! A letöltéshez kattints a képre, vagy IDE!

PicMonkey Collage.jpg

(X)