Sok-sok olvasói levelet kapok, amelyekben a babaszobákra, gyerekszobákra vonatkozó csináld magad ötleteket kerestek. Néhány egyszerű, de mégis nagyszerű, saját kezűleg megvalósítható, látványos és praktikus, és hát naná, hogy egyedi ötlet következik most, első körben a lányok birodalmára fókuszálva. Hamarosan pedig jöhetnek a fiúk is.

A falfestés az egyik legkézenfekvőbb ötlet.

 

A kedves (és nem kell mindig a jól ismert mesefigurás karakterekhez ragaszkodni) motívumok önmagukban is nagyon látványosak, hiszen nagyszerűen feldobják a helyiséget, de ezt fokozhatjuk, ha funkciót is társítunk mellé. Egy falra festett (mese)fára rögzíthetünk néhány polcot is az ágak mentén szépen elrejtve, ahová bizonyára örömmel költöznek majd a leendő lakók. 

Akit festés elbátortalanít, megoldhatja dekorgumiból vagy kartonból is, hasonlóan látványos eredménnyel. Tudom persze, hogy ilyen faldekorációkat ezerszám beszerezhetünk készre csomagolva is, mégis egy magunk által tervezett és kivitelezett darab az igazán egyedi és megismételhetetlen, még ha nem is tökéletes... Ugye?

Mintás kartonpapírból igazán egyszerűen, pár nyisszantással néhány kedves új lakótársat varázsolhatunk a hercegnőinknek.

A különféle betűdekorációk, és persze elsősorban a nevek is nagyon népszerűek. Sokféleképpen megvalósíthatjuk, meg is varrhatjuk például. Előnyben a rövid nevek jeligére:)

Ezekben a projektekben a falfestés inkább csak dekoráció, de igazán szemet gyönyörködtető!

Huh, egy ellenpéldát is hoztam, ez nekem már végtelenül túlzsúfolt. Viszont külön-külön nagyon tetszetős a pillangódekor a falon, és a mennyezeti viráglámpa sem lenne rossz, ha a "kevesebb néha több" elvét követte volna az alkotó. 

Elsőre itt is a falfestésé a főszerep, ugyanakkor azért a kedves és finom részleteket is érdemes megfigyelni. Jók a színek, mértéktartó a dekoráció mennyisége, összeségéban nagyon kellemes.

Térbeli dekoráció, húúú, nagyon tetszik!

Ez is nagyon kedves, szerintem bármilyek kislány imádná!

Igen, ez meg porfogó, mondanák sokan. Én meg azt gondolom, hogy nem lehet mindig teljesen gyakorlatiasnak maradni, kell egy-egy ilyen léleksimagotó semmiség is.

A fenti képeket a  CreativeMamy oldaláról gyűjtöttem.

Forrás: google

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is!