Kettő az egyben gyerekjáték egy régi szekrényből? Persze! Kreatív szemléletű közösségünknek semmi sem lehetetlen, csupán fantázia, leleményesség és némi kézügyesség szükségeltetik a megvalósításhoz.

.

 

Érdemes időt szánni minden kis részlet megnézésére, mert fantasztikus ötleteket meríthettek akár egy hasolnó, akár egy egyszerűbb játékkonyha vagy játékbútor elkészítéséhez. Ha már adott a leselejtezett régi bútor, akkor gyakorlatilag csak a festékbe és az esetlegesen szükséges vasalatokba kell beruházni. Festéket a bútor adottságaihoz mérten válasszuk. A bútort készítsük elő (távolítsuk el csiszolással vagy hőlégfúvóval a régi festékréteget, ha szükséges), majd alapozzuk, és végül fessük színre. A festéshez -gyerekbútorról révén szó- talán érdemesebb vízbázisú festéket használni (ma már nagy választékban kaphatók vízbázisú zománcfestékek is).

Amiket én próbáltam és örömmel ajánlok egy ilyen munkálathoz:

  • DekorPaint festék (INNEN rendelhettek): vízbázisú, gyönyörűen fed, gazdag színválaszték, bármilyen felületen alkalmazható,  kiadós, remek ár/érték arányú. Lakkozást, vagy waxolást igényel.
  • OBi 2in1 alapzó és zománcfesték, vízbázisú, selyemfényű.  Szintén sok színebn kapható, gyorsan szárad, szagtalan.

Paint boards and trim.

Remek ötlet a büfé oldalon lévő krétatábla, ezt imádni fogják a gyerekek. Ha a büdzsébe belefér, érdemes megvalósítani, ehhez is kapható táblafesték, így pillanatok alatt elkészül. 

A festésnél a kisebb részleteket (cégér, tűzhely stb.) akrilfestékkel is megfesthetitek, ez a  legtöbb kézműves alkotóü polcán megtalálható.

Use finish nails to install the trim.

További szuper részletek:

Mosogatótálca, amely a bútorba süllyesztett műanyag tál

Pöttyös függöny, elképesztően sokat dob a látványon

Szegélylécek használata a büféablaknál

Részletgazdagon felfestett főzőlap

A tűzhely gombjaihoz használt bútorgombok

Aprólékosan megfestett cégér

The lunch counter diner is a hit with kids.

Forrás: ehow.com

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.