Ebben a bejegyzésben egy olyan ötletet mutatunk meg Nektek, amit egy kis kreativitással és ügyességgel minden kisgyerekes Anyuka elkészíthet csemetéjének. A saját kézzel barkácsolt kiskonyha kedves meglepetés a piciknek, érdemes kipróbálni!

 

Játékkonyhát egy régi bútordarabból, akár egy ütött-kopott hokedliből is készíthetünk, amit előtte érdemes alaposan lecsiszolni. Alapozás előtt pedig pormentesítsük a felületet, hogy megfelelő legyen a tapadás. 

A hokedli lábaira kívülről lehet ráerősíteni a kiskonyha oldalát, ami lehet faforgácslap, deszka, vagy rétegelt lemez is. A sütő ajtajának nyitását zsanérokkal lehet a legpraktikusabban megoldani. A felszerelt elemeket is alapozzuk le.

Ezután jöhet festés! Ehhez használhatunk színes akrilfestéket, mert vízbázisú - emiatt nincs kellemetlen szaga -, és gyorsan szárad, száradás után pedig lemosható, tisztítható felületet kapunk. A főzőlapokat készíthetjük színes dekorgumiból, vagy faforgácslapból/rétegelt lemezből.

 

A konyha fogantyúi barkácsáruházban beszerezhetők, ezekhez is használjunk akrilfestéket, akárcsak a főzőlapokhoz! A kiskonyhát lehet még díszíteni csipkével, textillel, sőt fafigurákkal is.

Íme a játékkonyha használat közben:

             

Ötlet, fotó és kivitelezés: Agness Design

További technikák:

Pentartdekor blog

Keresd a Pentart ötleteket a Facebookon is!