A cím persze egy kicsit csalóka, mert kötni tulajdonképpen most nem fogunk, alapanyagnak megteszi egy megunt pulcsi is. De, hogy hogyan lesz ebből karkötő? Olvassatok tovább!

sweater bangle.jpg

Anyagok, amire szükséged lesz:

  • Régi kötött pulóver (mellény, vagy kötött bármi)
  • Karkötő alap (ha nincs ilyened, szeletelj fel a joghurtos poharat, épp tökéletes lesz az is)
  • Olló, tű, cérna
  • Vonalzó

bracelet1.jpg

Elkészítés:

A kötött anyagból vágj egy megfelelő méretű darabot, amely körbeéri az alapot hosszában és széltében is.  Ha joghurtos/tejfölös poharat használsz, a vágás során keletkező esetleges durvább éleket jó, ha lecsiszolod. Ebben az esetben nem árt egy bélésanyagot is varrni a műanyag karika köré, nehogy később felsértse a kötött burkot.

Varrógéppel vagy kézzel szegd be minden oldalát.

bracelet2.jpg 

Illeszd a forma köré, és először a két keskenyebb véget varrd össze, majd a belső ív mentén is. Joghurtos poharas megoldásnál, ahhoz hogy hasonlóan domború legyen, mint a képen látható, egy kis tömőanyaggal is rá lehet segíteni. Így még pihe-puha is lesz az ékszer.

bracelet4.jpg

bracelet5.jpg

Az jutott most eszembe, hogy ilyenkor, amikor már picit hűvösebb van, reggelente már-már kínzás számba megy, amikor a hideg fém ékszereimet/órámat megkísérlem fölvenni. A gondolattól is kiráz a hideg, egyszerűen ennyire fázós vagyok. Na de ennél az ékszernél ez biztosan nem fog előfordulni, már csak ezért is kell nekem.

bracelet6.jpg

Forrás: A bit of sunshine

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!