Ez az ötlet azért tetszett meg annyira, mert én állandóan rendezgetem a sminkszereimet, de még nem találtam fel a számomra ideális tárolási rendszert. Vagy nem elég átlátható, vagy túl sok helyet foglal el, egyszóval sehogyan sem jó. Ha ti is szerencsétlenkedtek olykor  sminkelés közben (sosincs kéznél a megfelelő szín vagy folyton felborul valamelyik flakon stb.), akkor ez az ötlet nektek szól!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pár évvel ezelőtt láttam meg az Artdeco cég kínálatában a beauty box névre hallgató csodát, és rögtön be is szereztem. Ez egy üres, egyszerre három szemhéjpúder tárolására alkalmas sminkkészlet, amelyben mi magunk cserélgethetjük a színeket hangulatunknak vagy éppen az évszaknak megfelelően. A külön-külön kapható kis szemhéjpúderek alja mágneses, így egy mozdulattal rögzíthetjük a palettán, illetve cserélgethetjük is. 

Ez a mágneses tábla pontosan ugyanezzel az elvvel működik, csak nagyban. Tárolhatjuk rajta egyszerre az összes sminkes cuccunkat, és végre nem borítunk ki vagy ejtünk le semmit, de mégis minden kéznél lesz.

 

 

 

Az eredi cikkben az alkotó fémlemezt használ alapnak, de nekem ez ott sántít, hogy nem olyan egyszerű pont akkora fémlemezt szerezni meg vágatni sem, amelyik belepasszol az általunk választott keretbe. 

Ellenben mágnesfesték használatával bármilyen anyagot választhatunk alapnak (fa, műanyag, hungarocell stb.). Ez a festék tulajdonképpen olyan, mint a folyékony mágnes, színe pedig grafitszürke. Legalább három rétegben érdemes felvinni a felületre a megfelelő hatás elérése érdekében. Száradás után még tovább festhető (akrilfestékkel) vagy díszíthető (decoupage) a felület. Hogyha vastagabb anyagot szeretnék ragasztani a mágnesfestékes felületre, előtte érdemes tesztelni, hogy az adott anyagon keresztül és érvényesül-e a mágneses hatás. A kidekorált felület ezután hagyományos mágnestáblaként funkcionál, a kérdés csupán annyi, hogy mit szeretnétek rögzíteni rá.

 

 

De akkor térjünk is vissza az eredeti munkához. Tehát mágnesfestékkel tulajdonképpen bármilyen felületet mágnessé varázsolhattok. Szükségetek lesz még kisebb korongmágnesekre (amelyek elférnek a sminkszerek hátulján), és erős ragasztóra ezek rögzítéséhez. Használhattok öntapadós, vágható mágneslapot is, ez különösen praktikus ehhez a munkához.

A többi már rajtatok múlik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sminkszerek nem túl praktikus tárolása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mágnest a hátoldalra, ennyire egyszerű

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A táblához pl. egy felturbózott régi képkeret is zseniális választás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

A végeredmény önmagáért beszél

Az ötlet forrása: Laura Thoughts

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.