Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal egy gyönyörű tavaszi virágcsokor készítésébe avatunk be titetek, fogadjátok szeretettel.

Az igazi peóniák virágba borulására még várni kell egy kicsit, de addig is elkészíthetjük a krepp-papír változatot.

Anyagok:

  • Krepp-papír
  • Olló
  • Ragasztó
  • Drót

Elkészítés:

Nézzétek végig a képsort, többet mond minden szónál, de azért néhány sorban összefoglalom a lényeget.

A virág közepét sima színes papírvól is elkészíthetjük. Vágjuk hosszú síkokra, majd a képen látható módon sűrűn vagdossuk be. Ezután tekerjük fel és ragasztóval erősítsük meg.

A színes szirmok a virág közepe köré épülnek. A krepp-papírból hosszúkás, csepp alakzatokat vágjuk ki a papír szálirányával párhuzamosan. Ez fontos, mert különben nem lesz szép domború formája. A kivágott szirmokat a középső szakaszukon húzzuk  kissé szét, ezáltan nyerik el térbeli formájukat. Ezután alsó, keskenyebb részüknél ragasszuk a virág közepe köré. Kifelé haladva egyre nagyobb méretű szirmokat készítsünk.  

Forrás: FabArtDIY

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub !

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

Véget ért a farsangi pályázatunk, a nyertesek nevét IDE kattintva nézhetitek meg. Hamarosan újabb pályázattal jelentkezünk!