Ma egy távoli földrészre, Afrikába utazunk képzeletben, hogy körülnézzünk, milyen ötleteket találunk a pályázathoz az őserdők és szavannák világában. Kattints a képre!

 

Készíthetsz például álarcot, hiszen az is ragasztásos technikával készül.

Ezekre az anyagokra és eszközökre lesz szükséged:

Színes kartonpapírok

Gumi

Olló

Ceruza

Pritt ragasztó

Lyukasztó

 

A legegyszerűbb, ha először sablont készítesz, itt fent láthatsz egy mintasablont a majmocska fejéről. Ha félbehajtod a papírt, akkor elég csak egy fél arcot rajzolnod (a képen szaggatott vonallal jelöltük a hajtást). A sablont pontosan vágd ki, hajtsd szét, majd rajzold körbe a kartonon. Ezután már a tökéletes álarcot vághatod ki a színes kartonból. A táncoló pingvines ötletnél már olvashattál a sablonkészítésről, de ha már nem emlékszel pontosan, kattints ide, itt megnézheted. Azt a részt, ahová a gumit kötöd, lyukasztóval lyukaszd ki. Tervezz egyéb díszeket is, amivel feldobhatod az álarcot (a majom fejére mi ragasztottunk egy banánt, az elefántra pedig kócos hajat). 

A pályázatot a Madarak és Fák Napja alkalmából hirdettük, ezért készíthettek madaras álarcot, vagy virágokról, fákról készített montázst is. Afrikában rengeteg növény- és állatfaj él, gondoljatok bele, mennyi ötletet meríthettek e távoli, csodálatos földrészről.

Ott él többek között az oroszlán, a zebra, a zsiráf, az orrszarvú és az elefánt is. És persze a gyönyörű madarakról se feledkezzünk meg: marabu, strucc, sólyom, keselyű. Gólyával és füsti fecskével gyakran találkozhatsz itthon is, a telet viszont ők is Afrikában töltik.

Holnap újabb ötletekkel várok mindenkit!

Kedveld Facebook oldalunkat is, hogy elsőként értesülj a lefrissebb ötletekről.

Látogass el a Pritt World oldalra is, hogy még több információt olvass a pályázatról és a Madarak és Fák Napjáról!

További ötletek:

Katicabogár

Táncoló pingvinek

Szárnyasok a ház körül