Ha minden bogarat nem is, a katicákat ti is biztosan szeretitek! Ilyenkor tavasszal a természetben sétálva már találkozhattatok is néhánnyal. Egy kis ötletességgel jópofa pályamunkát készíthettek, kattintsatok a képre!


 

 

Ezekre az anyagokra és eszközökre lesz szükséged:

Színes kartonpapír

Pritt ragasztó

Fagyöngy

Drót

Színes ceruza, filctoll

 

Ha egyszerre több ötleted is van a pályázathoz, de nem tudsz választani, ötvözd őket és valósítsd meg mindkettőt. Így a kedvenc virágod és állatod is szerepelhet a pályamunkádon. Ez a tündéri kis katicabogár például a kedvenc virágját (a nárciszt) tartja a kezében. Látod, ilyen egyszerű ötvözi több ötletet! Neked melyik a kedvenc virágod?

 

 

Példának most is mutatok egy sablont, hogy könnyebben elkészíthesd a sajátodat. A sablonkészítésről a korábbi két ötletnél már mindent megtudhattál. Kattints ide, ha még egyszer meg szeretnéd megnézni.

A sablonok segítségével vágd ki a katica és a virág részeit a megfelelő színű papírokból. A katica arcát filctollal rajzold meg, a pofiját és a virág szirmait színes ceruzával satírozd, hogy még élethűbb legyen. A virág szárát és a katica csápját drótból hajlítsd meg, a csápok végére egy-egy fagolyó kerüljön. Végül ragaszd össze, minden testrész kerüljön a helyére.

Extra ötlet: a katica pocakjára is ragassz virágot! 

 

Kedveld Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesülj az új ötletekről!

Korábbi ötletekhez kattints a címekre:

Dzsungelmánia

Táncoló pingvinek

Szárnyasok a ház körül

További információk a  pályázatról:

Pritt pályázat

Pritt World