Ma nézzünk szét kicsit a ház körül, hiszen sokféle szárnyassal találkozhatunk ott is. A baromfiólban kukorékol a kakas, mellette kotkodácsolnak a tyúkok és szaladgálnak a pelyhes csibék, de találunk ott hápogó kacsát és hófehér libát is. Simogattatok már pipit vagy kiskacsát?

Egy egyszerű technikával könnyen elkészíthetitek kedvenc ház körül élő szárnyasotokat! A példában vidám tyúkokat készítünk (kattints a képre).

 

 

Ezekre az anyagokra lesz szükséged:

Színes papírok

Színes szalagok, esetleg pompon

Madártollak

Pritt ragasztó

Filctoll

Maradék textilanyag

Olló

 

A következő mintasablont használhatjátok segítségül, egy ilyen lekerekített derékszögű háromszög az alapja mindkét tyúkocskának. Ezt tetszőleges méretben rajzoljátok meg a papírra, majd vágjátok ki. Ne felejtsetek el egy kis fület is hagyni, mert ennek segítségével tudjátok összeragasztani a két oldalt (a képen ezt a fület sötét színnel jelöltük).

 

Rajzoljátok fel a szemeket filctollal, majd ragasszátok fel a csőrt. Csak ezután ragasszátok össze a tyúkok testét.

Miután megszáradt, díszítsétek tovább kedvetek szerint. Egy kis darab maradék textilanyagból ragaszthattok a nyakukba kendőt, a lábakat szalagból és pomponból készíthetitek el. A farkuk egy-egy madártoll legyen, a taréjokat papírból vágjátok ki. Apró kis fából készült katicabogarakat is ragaszthattok rájuk.

 

További ötletek:

Katicabogár

Dzsungelmánia

Táncoló pingvinek

 

A pályázat részletei:

Pritt World

Pályázati kiírás