Neked melyik a kedvenc állatod? Ha szereted a tengeri állatokat és élőlényeket, ne habozz, tengerre fel! Kedvcsinálónak nézd meg, hogy készül ez a kedves táncoló pingvinpár. Kattints a képre!

Ezekre az anyagokra és eszközökre lesz szükséged:

Színes kartonpapírok

Olló

Pritt ragasztó

Színes szalag

Állatos mintalyukasztó

Pompon

 

 

Első lépésben készíts sablonokat egy fehér vastagabb kartonpapírra. Rajzold meg külön-külön azokat a részeket (pl. csőr, has, sapka, sál stb.), amelyeket más-más színű papírból szeretnél kivágni. Aztán óvatosan vágd ki. Ezeket a sablonokat már használhatod a színes papírokhoz, csak helyezd rá, rajzold körbe és vágd ki. Azért hasznos sablont készíteni, mert így biztos, hogy nem rontod el a mintát, amit már a színes papírból vágsz ki, az tökéletes lesz. A fenti képen láthatod, hogy a pingvinekhez milyen sablonok szükségesek. Ezután papírragasztóval ragaszd össze az elemeket, minden kerüljön a helyére. Kattints ide, hogy megnézhesd, milyen ragasztókat ajánl Prittmanó a munkálatokhoz.

Ha megszáradt a ragasztás, következhet a díszítés. Használd a fantáziád, nézz körül otthon a fiókban, minek vennéd hasznát, amivel még feldobhatod az alkotásod. Légy bátor és ötletes, bármi szóba jöhet, amit ragasztással fel tudsz használni! Mi a pingvinek sálját mintalyukasztóval kivágott kis papírfigurákkal díszítettük, a sapka végére bojtot ragasztottunk és a csillagra kötöttünk egy szalagot. Ugye már neked is eszedbe jutott néhány jó ötlet? Gondolkozz, válaszd ki melyik a kedvenc tengeri élőlényed, a delfin, a fóka vagy éppen a hatalmas bálna? Talán egy veszedelmes cápa jutott eszedbe, esetleg egy polip vagy tengeri csillag? Bármelyiket is szereted, nem is lesz olyan nehéz elkészíteni, ha használod a fantáziád!

Holnap újabb ötlettel jövök, annyit elárulhatok, hogy a dzsungelben élő kedvencekről lesz szó! 

Kedveld Facebook oldalunkat is, hogy elsőként értesülj a legfrissebb ötletekről!

További ötletek:

Dzsungelmánia

Katicabogár

Szárnyasok a ház körül