flitterek közkedvelt díszítőelemek. Széles színskálában kaphatók, csillogók, és könnyű velük dolgozni. Általában ruhaneműk, táskák, kalapok stb. díszítéséhez használják. Sokoldalú felhasználhatóságukat az is tükrözi, hogy akár kedves figurákat is készíthettek belőlük egy egészen egyszerű technika segítségével.

 

 

 Anyagok:

hungarocelltojások különböző méretben (4-6 cm, az állatkák testéhez)

rozsdabarna flitter

aranyszínű szalmagyöngy, 7 mm hosszú

gombostű, 18 mm-es

krémszínű akrilfesték

néhány szem fekete kásagyöngy az orrhoz és a szemekhez

 

Flittertűzés alapjai:

 A sünik elkészítéséhez gomborstűre, valamilyen hungarocellformára, flitterekre és gyöngyökre lesz szükség. A gombostűre fűzzetek fel egy-egy gyöngyöt és flittert (ebben a sorrendben), majd egyszerűen szúrjátok a hungarocellformába. Fontos, hogy a tű ne legyen túl hosszú, azaz ne szúrja át a hungarocellt, csak a flitterek rögzítésére szolgáljon. Az ideális méretű tű kb.13...18 mm hosszú (a figura és a felhasznált gyöngyszemek méretétől függően). Ahogy sorban rögzítitek a flittereket, arra kell csupán figyelni, hogy némileg fedjék egymást, így lesz tökéletes a végederény.

 

 

 

Elkészítés:

A hungarocelltojásokat tapétavágó késsel vágjátok félbe hosszanti irányban. Egy fél tojás lesz a süni teste. Fessétek be akrilfestékkel, majd meg kell várni, amíg teljesen megszárad. Ezután kezdődhet is a tűzögetés. Mindig figyeljetek arra, hogy a feltűzött flitterek fedjék egymást (ne maradjanak üres részek). A sünik fejét hagyjátok szabadon. Ide egy-egy tűre fűzött fekete kásagyöngyöt kerüljön szemeknek és orrnak.

 

Ötlet:

Ha egy-egy tüske nem akar a helyén maradni, beszúrás előtt mártsátok egy kevés ragasztóba a tűt.