Ilyenkor év elején új fejeztet, sőt kötetet nyitunk a határidőnaplók, náptárak, jegyzetfüzeteket terén. Én minden évben ugyanolyan határidőnaplót veszek, hiszen rengeteget használom, ennél a típusnál pedig már megszoktam az elrendezését, felosztását, így tökéletes társam a mindennapokban. Külsejét tekintve viszont meglehetősen puritán, sima, egyszínű. Épp ezért mindig ki szoktam kicsit dekorálni a külső borítóját, hogy minél inkább tükrözze a személyiségemet, én nagy örömmel nyissam ki napról napra.

 

A dekoráláson, személyre szabott, egyedi külsőn felül persze hasznos funkciója is van a kreatív borítóknak, védik a naptárunkat az elhasználódástól. A dekoráció és a védelem arányai persze eltolódhatnak ilyen vagy olyan irányba, attól függően, hogy  mi a célunk. Én nem hordom magamnál a határidőnaplómat, mindig az iróasztalomon pihen, így nem is használódik el év végére sem különösebben, így szinte bármilyen módon dekorálhatom. Akik viszont magukkal hordják, ott más szempontokat is figyelembe kell venni. És persze jegyzetfüzeteket, klasszikus naplókat, füzeteket, receptárakat is egyedivé varázsolhatunk különféle kreatív megközelítésekből.

Varrós ötletek, varrni szerető olvasóimnak:

Persze ragasztással is csodákat tehetünk. Öntapadós papírcsíkokkal, textilszalagokkal, masnikkal, dekoratív papírokkal, filcanyaggal, gombokkal, ragasztható gyöngyökkel, scrapbooking kellékekkel is dolgozhatunk.

Forrás: creative Mamy