Már régi ötlet az evőeszközök nyelének befestése, de aki még nem próbálta, annak megmutatjuk hogyan tudjátok ezt egyszerűen megoldani izgalmas színű akrilfestékkel!

Az evőeszközöket először alaposan el kell mosni, hogy tökéletesen zsírmentesek legyenek. A nyelek tövét szigetelőszalaggal érdemes leragasztani, ekkor persze megint összetapizhatjuk a nyelet, úgyhogy ott át kell törölni újból mosószeres szivaccsal.

Ezután szivacsecsetet használva alapozóval kell átpamacsolni a felületet. Ilyenkor keletkezhetnek apró légbuborékok, de száradáskor eltűnnek. Az alapozó egyébként elég gyorsan szárad, hajszárítót ne használjatok hozzá (majd a színezésnél sem), mert a nagyon meleg hőtől az alapozó réteg esetleg megrepedhet a fémen.

Aztán következhet az akrilfesték, amiből két réteget érdemes felfesteni. Itt a pamacsoló, ütögető mozdulatokat húzó mozdulatokkal érdemes befejezni, így a festék szépen eloszlatható a felületen. 

A vízállóságot az oldószeres fényes lakk fogja megadni az evőeszközben, ebből egy vagy két réteg kell, a száradási idő viszonylag hosszú. A normál kézi mosogatást így bírni fogja az evőeszköz.

A lakk száradásának ideje alatt érdemes az evőeszközöket vízszinteshez közeli helyzetbe helyezni, ehhez segítségünkre elehet egy komód fiókja.

Az felület persze nem lesz olyan tökéletesen sima, mintha sprayfestékkel dolgoztatok volna, de ha precízen dolgoztok, nagyon szép lesz a végeredmény. 

Az anyag az A Mi Otthonunk magazin 2014. februári számában jelent meg. 

 

Fotó és ötlet: Varga Judit

Styling: Varga Judit és Füzesi Zsuzsa

További technikák:

Pentartdekor blog

Keress a Pentart ötleteket a Facebookon is!