Idén is siettünk vele, a leányom már nagyon várta az ide lámpást, úgyhogy ma délután belevágtunk. Ha túl hamar megpunnyad, még faraghatunk egy újabbat a következő hétvégén. Ki szerettem volna próbálni egy pár olyan dolgot, amit a Facebookon már mutattam, a sütiszaggatót mindenképpen, és naná, hogy a fúrót is.

 halloween2.jpg

Formás, arányos, kis tököt hozott apa a kedvenc zöldségeslányunktól, hogy bármit is faragjunk majd belőle, mindenképpen alkalmas legyen rá. A tisztogatás után rögtön megskalpoltam, ez már szinte csukott szemmel is megy, aztán szépen felvonultattam a szerszámokat.

DSCF6447.JPG

DSCF6448.JPG

Fúrógépet, fúrófej-készletet, sütiszaggatókat, kanalat, kést, és jöhetett a java.

Fúrtam...

halloween7.jpg

...és szaggattam!

halloween6.jpg

Ez utóbbihoz a csillagformát húsklopfolóval ütöttem bele a tökhúsba, majd amikor átért, már egyszerűen kijött közepén a kis tökcsillaggal.

A legnagyobb átmérőjű lyukakhoz azonban nem volt megfelelő méretű fúrófej, úgyhogy rögtönöznöm kellett, mert egyszerűen MUSZÁJ volt nagyobb lyukakat is vájnom a tökbe. Na. Mit lehet ilyenkor tenni? Végül találtam a műhelyben egy a fűtésszerelésből megmaradt rézcsövet, ez épp megfelelt az elképzeléseimnek. Persze kevésbe volt haladós vele a munka, mint a fúrógéppel, de tökéletesen végezte a dolgát, nálam bevált.

Sötétedés után fel is avattuk a tököt.

halloween5.jpg

halloween3.jpg

halloween2.jpg

Nem, nem sikerült olyan képet készítenem, amibe a lányom ne lógna bele, képtelen volt elszakadni a töktől (ami szerinte ananász).

A tökmagokból pedig tettem félre, jövő tavasszal vetünk belőle, mert azt szeretném, ha jövő ősszel még a lépcsőről is tök "folyna". Idén a cukkini még ott is kikelt, ahová nem vetettem, úgyhogy tökkel is fogok próbálkozni.


Ha van kedvetek, olvasgassatok még tökös bejegyzéseket:

Tökfaragós ötletek - gyerek kiadás

Beltéri tökösségek

Kültéri tökösségek

Legmenőbb töklámpások

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!