Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tökparádé nálunk

A halloween még mindig kissé megosztó ünnep kicsiny hazánkban, én azon a véleményen vagyok, hogy a saját hagyományainkat (ünnepeinket) tiszteletben tartva igenis legyünk nyitottak más országok kultúrájára is, hisz így tágul a világról alkotott képünk. Tehát magyar vagy sem, mi mindig nagyon élvezzük a viccesen morbid halloweenes felhajtást, így minden évben szakítunk időt egy jó nagy farigcsálásra.

ősz halloween tökfaragás

Az alapanyagbeszerzést, mint látjátok, nem bíztuk a véletlenre.

ősz halloween tökfaragás

Kisebbtől a túlméretezettig, mindenféle tököt szereztük. A farigcsa pedig most is igen vidám hangulatban zajlott.

ősz halloween tökfaragás

Este pedig kigyúltak a fények is!

ősz halloween tökfaragás

ősz halloween tökfaragás

És ti kedves blogolvasóim, miket faragtatok, illetve milyen tökös dekort készítettek? Esetleg valamilyen mókás falat került terítékre? Várom a fotóitokat, ötletes megoldásaitokat egy fotó erejéig, akár ide komment formájában, akár a facebookra, vagy e-mailben is. 

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 4. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. Az utolsó 25 ötlet következik, a korábbiakat itt, itt és itt találjátok.

tökfaragás halloween

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 3. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. A harmadik 25 következik (az első részt itt, a másodikat pedig itt találjátok), itt kifejezetten a híres személyekre kerestem rá:

tökfaragás halloween

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 2. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. A második 25 következik (az első részt itt találjátok):

halloween tökfaragás

0
Tovább

A 100 legmenőbb tökfaragós ötlet 1. rész

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. Az első 25 következik:

tökfaragás halloween

0
Tovább

Meseszép tökdíszek otthonra

A héten tovább folytatom az őszi, halloweenes dekorációparádét, a mai alkalommal a tök, mint dekoralapanyag kerül a fókuszba. Most nem a halloweenes, rémisztős oldalról hozok ötleteket, sokkal inkább a dekoratőrök megközelítéséből. Fogadjátok szeretettel.

ősz tök tökdekoráció dekoráció lakásdísz halloween

0
Tovább

Szellemes falatok halloweenre

Ha terveztek valamilyen összejövetelt halloweenre, akkor most kifejezetten nektek szól ez a poszt, ha pedig nem, akkor alkalom nélkül is ki lehet próbálni ezeket a recepteket, a gyermekeknél garantált a siker, de a felnőttek arcára is simán mosolyt csaló ötletek következnek.

halloween recept

0
Tovább

Világító töklámpások befőttesüvegből

Töklámpást természetesen tökből is lehet faragni, ma azonban egy egész más, ugyanakkor látványos technikát mutatok be nektek lámpáskészítéshez. Főszerepben az egyik kedvenc újragondolható alapanyagom, a befőttesüveg!

töklámpás ősz halloween tökfaragás lámpás

0
Tovább

Tökös ajtódíszek, koszorúk

Leginkább a békesség kedvéért kezdem a következőkkel minden évben a bevezetőt: az egész halloween ünnep elég megosztó téma hazánkban, s én már többször állás is foglaltam e kérdésben. Eszerint, attól hogy kreatív megközelítésben vidáman, örömteli módon alkotunk, tököt faragunk, dekorálunk, sütögetünk, ünneplünk most éppen halloween alkalmával, még maximálisan tiszteletben tarthatjuk a saját hagyományainkat, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Nem tartom "Amerika-majmolásnak", eretnekségnek, más nemzetek kultúrájának és hagyományainak megismerését, és megismertetését a gyermekeinkkel, hiszen ezáltal is tágul a világról alkotott képünk. Évről évre örömmel és lelkesen gyűjtögetem és osztom meg veletek a halloweenes ötleteket, vidám tökölődést kívánva nektek. Az első tökös egyvelegemben ajtódíszeket és koszorúkat gyűjtöttem csokorba.

halloween koszorú ajtódísz tökfaragás

0
Tovább

Last minute ötletek halloweenre

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Itt van a halloween, néhány last minute ötletet hoztunk az utolsó pillanatra!

Quick decoration - spiderweb on a pumpkin

0
Tovább

Papírmasé tök lépésről lépésre

Ahogy megláttam ezt az ötletet, azonnal felkiálltottam, hogy ezt most azonnal megcsináljuk! Nem bonyolult (bár időigényes), és fantasztikusan látványos. És ami még nagy előny: nem romlandó, jövőre, újra elővehetjük! Nézzük is, hogyan készül!

DIY Papier Mache Pumpkins

1
Tovább

Ajtódíszek halloween-re

A halloween-hét átcsúszik még erre a hétre is, mert annyi remek témát találok, hogy nem lehet elmenni mellettük. Mára látványos ajtódíszeket hoztam nektek!

A collection of 25 Halloween wreaths to inspire you for your Halloween decor! { lilluna.com }

0
Tovább

Sötétben világító töklámpások, ahogy nem is gondoltátok volna!

Folytatódik a halloween-hét, immáron a harmadik ötlettel jövök. Nagyon jópofa ötlet a mai, világító töklámpás ilyentájt nem mondható újdonságnak, de ebben a megközelítésben még én sem próbálkoztam!

1
Tovább

Tökfaragás gyerekmódra mintaívekkel

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A közelgő halloween kapcsán ma a fő témánk természetesen a tökfaragás lesz!

Страшни къщи от тикви

0
Tovább

Töklámpások - faragott tökök 2015

Minden évben a kedvenc posztjaim között vannak a töklámpásos válogatások. Annyi de annyi jópofa faragni- illetve festenivalót találtam idén is, hogy utánfutóval kell majd a tököket hazaszállítanom! Tegnap a festett tököket vettük sorra, ma pedig következnek a faragott fejek!

0
Tovább

Töklámpások - festett tökök 2015

Minden évben a kedvenc posztjaim között vannak a töklámpásos válogatások. Annyi de annyi jópofa faragni- illetve festenivalót találtam idén is, hogy utánfutóval kell majd a tököket hazaszállítanom! Ebben a bejegyzésben a festett tököket vesszük sorra, utána pedig következnek a faragott fejek!

0
Tovább

Sablonok tökfaragáshoz

Az utóbbi napokban nagyon sokan kerestetek sablonokat tökfaragáshoz, íme elkészült a gyűjtemény. Szemezgessetek kedvetekre!

Scary Pumpkin Faces

1.számú gyűjtemény (klasszikus tökfejek, horror mozikarakterek)

2. számú gyűjtemény (elsősorban gyermektémák, mesehősök, több mint 700 minta)

3. számú gyűjtemény  (Disney karakterek)

0
Tovább

Varázslatos lámpások

Folytatódik a halloween-hét itt a blogon! Befőttesüvegekből egészen elképesztő lámpásokat készíthetünk, persze egy kis türelemre szükség lesz hozzá, de megéri!

Varázslatos Halloween lámpások: Kapcsolja Mason üvegekkel Lámpások és fedezd Light Gyermekek

0
Tovább

Mókás receptek halloween-re

Leginkább a békesség kedvéért kezdem a következőkkel a bevezetőt: az egész halloween ünnep elég megosztó téma hazánkban, s én már többször állás is foglaltam e kérdésben. Eszerint, attól hogy kreatív megközelítésben vidáman, örömteli módon alkotunk, tököt faragunk, dekorálunk, sütögetünk, ünneplünk most éppen halloween alkalmával, még maximálisan tiszteletben tarthatjuk a saját hagyományainkat, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Nem tartom "Amerika-majmolásnak", eretnekségnek, más nemzetek kultúrájának és hagyományainak megismerését, és megismertetését a gyermekeinkkel, hiszen ezáltal is tágul a világról alkotott képünk. Évről évre örömmel és lelkesen gyűjtögetem és osztom meg veletek a halloween-es ötleteket, vidám tökölődést kívánva nektek.

halloween recept

0
Tovább

Mókás ötletek halloweenre gyerekeknek

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Október utolsó napjaiban sokan készítünk tökös és szellemes dekorációkat gyermekeink legnagyobb örömére. Bár az angolszáz hagyományokat nem követjük, néhány vicces, jópofa és egyszerű alkotást érdemes közösen megvalósítani, mert nagyszerű kikapcsolódás!

0
Tovább

Festett tökök halloweenre

A tökfaragás a kislányom születése óta hagyomány nálunk, hihetetlenül élvezzük a vicces, ijesztő tökpofák faragását, rendkívüli élmény a számára, nekem meg nagyszerű kikapcsolódás. Idén valami újdonságot is akartam a faragáson kívül, így jött a tökfestés ötlete.

0
Tovább

Különleges tökdekoráció gyerekeknek

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Közeledik október vége, manapság pedig egyre többen készítünk különféle tökös dekorációkat. Ha a halloween hagyományát nem is szükséges átvenni, gyermekünk alkotói készségét remekül kibontakoztathatjuk ennek alkalmából!

0
Tovább

Az idei kedvenc: így faragj csingilinges tököt!

Az idei tökfaragós időszak első számú sztárja egyértelműen a Csingiling avagy Tinker Bell minta. Első pillantásra beleszerettem, és a facebook rajongói oldalon is nagy sikert aratott. Rengetegen kérdeztétek, hogyan késízthető el, úgyhogy íme, nézzük meg részletesen!

FPPPFZMHM8DDPN1.LARGE.jpg

0
Tovább

Papírdekorációk halloweenre

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal könnyen elkészíthető vidám papírdekorációkat mutatunk halloween alkalmából!

111.jpg

0
Tovább

30+ zseniális töklámpás

Ha eddig nem tettétek, ezen a héten még belevághattok a tökfaragásba. Nálunk már visszatérő program, a kislányommal közösen választunk mintát (mintákat), majd a munka fúrás-faragás részét is együtt kivitelezzük. Gyertek, nézzétek meg az idei válogatásomat is!

1. Baglyos

19.jpg

0
Tovább
«
12

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek