Az újrahaszonosítás, az újragondolás, az újrafelhasználás fontosságát nem győzöm hangsúlyozni, akik rendszeresen olvasnak, tudják, hogy igen gyakran visszatérő téma itt a blogon. Fontosnak tartom, hogy ésszerű, ténylegesen megvalósítható és emellett esztétikus darabokat mutassak nektek, olyasmiket, amiknek valóban hasznosak. A mai ötlet minden szempontból megfelel az elvárásaimnak, egy kis ügyeskedéssel még tovább is fejleszthető.

Manapság egyre többen térnek át a természetes tiszítószerek (mosószóda, ecet, szódabikarbóna, mosódió stb.) használatához, és ez nagyon is rendjén van, minden szempontból támogatom ezt a hozzáállást. Emellett ugyanakkor -szerintem- a legtöbb háztartásban megtalálhatók a flakonos, bolti tisztítószerek is, ezt én sem tudom megkerülni. Ha a kiürült flakonok nem a szelektív hulladékgyűjtőben végzik, akkor remek alapanyagok lehetnek egy kis otthoni barkácsoláshoz.

A megfelelő méretű és alakú flakonokra filctollal rajzoljátok elő a mintát, majd ollóval vágjátok ki. Ha sorjás, éles a vágás mentén a felület, csiszoljátok le. 

A flakonok tetszés szerinti színűre is lefesthetők akrilfestékkel, de ehhez előtte érdemes az egész felületet kissé lecsiszolni, így jobban tapad a festék.

Attól függően, hogy hová kerülnek majd a flakonok, jó ötlet lerögzíteni őket. 

Ringlizővel az oldalak mentén is egymáshoz erősíthetjük őket.

Forrás: ideekiare

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!