Sokszor visszatérő kérdés, hogy meddig érdemes elmenni az újrahasznosítással, illetve, hogy egy-egy nagy kreatív rohamunkban mi mindennek essünk neki, de úgy gondolom, ez a téma igenis megér egy posztot. Nézzétek meg, hogy nem csupán lakásdíszek hanem figyelemreméltó művészeti alkotások is készülnek WC-papír gurigákból.

cats.jpg 

A rácsminta különösen kedvelt napjainkban, ki gondolta volna, hogy fillérekből is kihozható, ráadásul az orrunk előtt hever a megoldás.

Az elkészítés rendkívül egyszerű, a gurigákat kissé ki kell lapítani, majd egyforma csíkokra vágni. Ezután jöhet a kirakós, most éppen rácsmintára. A leggyorsabban ragasztópisztoly használatával lehet haladni, mert szinte azonnal megköt. A végén festékspray-vel fújjátok le az egészet, és mehet is a falra.

end-result-vert.jpg

 Az elv itt is nagyon hasonló: kivág-ragaszt-sokat ragaszt-lefúj-kész. Lehet egész nagy elemeket is összerakni, mint például a képen látható virágminta.

Persze nem csupán önmagában használható, készülhet belőle keret is, mondjuk egy óra köré.

IMG_1697-vert.jpg

Suzy oldalán más különleges alkotásokat is találtam ugyanebben a témában:

front.jpg

cats_1.jpg

És végül egy baromira jól sikerült rácsminta:

IMG_0416.jpg

Anastassia Elias festőművész pedig valami egészen egyedülállót hoz létre a kis gurigákon belül. Belekukucskálva ugyanis mini kollázsokat láthatunk, amelyek vidám kis történeteket, életképeket elevenítenek meg. Állítása szerint egy-egy mű elkészítése egy órát vesz igénybe mindössze, hát nem lenyűgöző?

pluie_tout.jpg  

10Peche.jpg

tout_pt.jpg

1Balancoire.jpg

Yuken Teruya New York-i művész rendkívül pontos és finom munkáit kizárólag vágással és hajtogatással készíti WC-papír tekercsekből és eldobható papírtáskákból. Teruya a műveivel olyan kérdésekre irányítja a figyelmet, mint például a társadalom ijesztően növekvő fogyasztása, a természeti erőforrások kimerítése, globalizmus vagy a kulturális identitások eltűnésének veszélye.  Érdemes végignézni a munkáit:

 Picture 54.png

Picture 48.png

Picture 45.png

Picture 47.png

Picture 53.png

Picture 43.png

Források a képekre kattintva!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!